Λόγοι για… να μην κάνεις το εμβόλιο

Εσύ δεν είσαι σαν τα άλλα πρόβατα που κάνουν ό,τι τα διατάζουν. Εσύ ξέρεις τι σου κρύβουν.
Λόγοι για… να μην κάνεις το εμβόλιο
Δεν απελευθερώθηκες από τους τούρκους, μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς για να σε αιχμαλωτίσει ένα εμβόλιο. Δεν αντιτάχθηκαν οι πρόγονοί σου στη χούντα που φίμωνε τη δημοκρατία, για να σε φιμώσει εσένα τώρα μια μάσκα. Δεν θα το κάνεις το εμβόλιο, γιατί είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ, αλλά γιατί, πάνω από όλα, δεν είσαι κορόιδο.

Αρχικά, ξέρεις να το ζεις στα άκρα. Σου αρέσει η περιπέτεια, οι ανατροπές, το σασπένς. Δεν θέλεις να ξέρεις τι σου ξημερώνει, θέλεις μόνο να ζεις τη στιγμή. Και υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να μην κάνεις το εμβόλιο; Πάντα ήθελες άλλωστε να νοσηλευτείς σε ράντζο. 

Γιατί με όλα αυτά τα φλωράκια, τα νέα παιδάκια που παίζουν και η μαμά τους τους βάζει αμέσως αντισηπτικό και τους αλλάζει κάθε μέρα ρούχα, δεν υπάρχει πια ανοσία. Σίγουρα το DNA δεν είναι πια τόσο ανθεκτικό απέναντι στις αρρώστιες σε σχέση με παλιότερα, κι εσύ πρέπει κάτι να κάνεις. Λέγεται δαρβινισμός, και μπορεί να περιγραφεί με τη φράση «Survival of the fittest». Ας ζήσουν όσοι έχουν δυνατό οργανισμό, μήπως και εξελιχθεί το είδος.

Γιατί σου αρκεί το smartphone, το Facebook, το smart watch, οι εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση στην κάμερα σου, και σε ό,τι άλλο επιτρέπεις να γνωρίζει τα προσωπικά σου δεδομένα. Δεν θέλεις να τρέχει στο αίμα σου και ένα τσιπάκι.  

Για να βοηθήσεις το περιβάλλον. Πάμε για υπερπληθυσμό, ο κόσμος δεν θα έχει να φάει. Δώσε τη θέση σου σε έναν πιο νέο. 

Γιατί δεν θέλεις σύνταξη και δεν θέλεις να είσαι βάρος στο κράτος. Αυτά είναι για κάτι μαδούρους.

Γιατί ο Χριστός πολλαπλασίασε ψάρια και κρασί, όχι εμβόλια.

Γιατί είσαι κατά της έκτρωσης και δεν θέλεις νεκρά έμβρυα στο σώμα σου. Όπως και δεν θα δεχτείς μόσχευμα αν πάθεις κάτι. Είσαι καλός χριστιανός.

Γιατί δεν είσαι κανένας τυχαίος. Έχεις γνωριμίες που θα σε βάλουν σε ΜΕΘ, αν συμβεί το μοιραίο.

Γιατί βαρέθηκες τις εξόδους. Όλο έξω κι έξω, ήρθε η ώρα να κάτσεις και λίγο σπίτι, μήπως κάνεις και λίγη οικονομία.

Γιατί ενδιαφέρεσαι για τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αν δεν το κάνεις εσύ, μπορεί να το στείλουν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Γιατί το εμβόλιο είναι γενικά για τους φλώρους.

Γιατί προφανώς ξέρεις να ψάχνεις καλύτερα από κάποιον που, αφού πήρε το πτυχίο του, έκανε 1 έτος έμμισθη υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό), περίμενε για την ειδικότητά του 0-5 έτη, μετά δούλεψε έμμισθα στην ειδικότητά του 3-7 έτη, έδωσε εξετάσεις ειδικότητας και ξεκίνησε την άσκησή του επαγγέλματός του 5-15 χρόνια μετά την εισαγωγή στην Ιατρική. Αν ήταν έξυπνος δεν θα του έπαιρνε τόσο καιρό.

Γιατί έχεις βάλει VDSL διακοσάρα, το 5g σου είναι περιττό.

Γιατί θέλεις να γίνεις μέλος του κόμματος του Τράγκα. Ναι αυτού που είναι και ο Πετράκος.

Γιατί είσαι κατά των διαχωρισμών. Κι αν είναι να διαλέξεις κάποια πλευρά, θα διαλέξεις την πλευρά των ανυπότακτων, αυτών που έχει βάλει στο στόχαστρο η κοινωνία. 

Γιατί δεν σου αρέσουν οι ταινίες υπερηρώων και δεν θέλεις να γίνεις και εσύ μεταλλαγμένος. 


*Το κείμενο ΄έχει σατιρικό χαρακτήρα


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v