Φωτογραφίες που θα καταλάβει μόνο ένας Βαλκάνιος

Αλιεύσαμε από τη σελίδα Scenic Depictions of Slavic Life τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αντικατοπτρίζουν τα Βαλκάνια και σε καλούμε να ταυτιστείς.
Φωτογραφίες που θα καταλάβει μόνο ένας Βαλκάνιος

Όσο κι αν θέλουμε να νιώσουμε Ευρωπαίοι, είμαστε περισσότερο Βαλκάνιοι. Ανοργάνωτοι, λάτρεις του φαγητού, του τσιγάρου, καλτ συνηθειών, φωνακλάδες και ορθόδοξοι. Μία σελίδα η οποία είναι πολύ καιρό γνωστή στα ίντερνετς, η Scenic Depictions of Slavic Life, μας αποδεικνύει με το υλικό που ανεβάζει και την αποδοχή που έχει στους λαούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης, πως δεν διαφέρουμε και πολύ από τις χώρες που συνορεύουμε και όσες είναι και λίγο βορειότερα.

Ταυτιστείτε:

Μπορεί αυτή η φωτογραφία να μην έχει την ελληνική εκδοχή με την παραδοσιακή στολή μιας ελληνίδας, αλλά έλα τώρα, δεν διαφέρουν και πολύ από τις δικές μαςBMW γεμάτη πατάτες στο πορτ-παγκάζ; Ναι.Σίγουρα ξέρεις κι εσύ κάποιον που έχει κάνει αγιασμό στο καινούριο του σπίτι/αμάξι.Από ό,τι αντιλαμβάνεσαι, τα πούρα, τα σπασμένα ποτήρια, τα ροζ πουκάμισα και οι κόρνες είναι κάποιους είδους συνήθεια στα Βαλκάνια.Ξέρεις ότι είσαι Βαλκάνιος αν οι μόνες σου επιλογές καριέρας είναι:

-Γιατρός
-Δικηγόρος
-Μηχανικός
-Ντροπή για την οικογένεια

-Ξέρεις ότι είσαι Βαλκάνιος όταν η μητέρα σου και ο πατέρας σου σε κράζουν που πάχυνες, αλλά αν πας να μειώσεις το φαγητό τρελαίνονται.

-Ξέρεις ότι είσαι Βαλκάνιος όταν αργείς παντού εκτός από το αεροδρόμιο

Ξέρεις ότι είσαι Βαλκάνιος όταν είσαι πεπεισμένος ότι μπορείς να μεταφέρεις τα πάντα με το αυτοκίνητό σουΞέρεις ότι είσαι Βαλκάνιος όταν έχεις κάνει αυτό το εμβόλιοΔεν έχουμε μόνο εμείς εικονοστάσι στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτουΑυτό μόνο οι Βαλκάνιοι ξέρουν τι είναιΞέρεις ότι είσαι βαλκάνιος όταν έχεις κάνει μόνο έναν χρόνο αγγλικά και η μάνα σου, σου ζητάει να της πεις τι «λέει εδώ» δείχνοντάς σου τις οδηγίες τοποθέτησης καφετιέραςΈχεις δει αυτήν τη σκούπα μόνο αν είσαι ΒαλκάνιοςΝαι, πηχτή δεν έχουμε μόνο στην ορεινή ΕλλάδαΚι αυτές οι κουβέρτες είναι βαλκανική υπόθεση. Εμείς τις προτιμούμε με την λευκή τίγρη βέβαια, αλλά ΟΚ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v