Αρκετά καλοί λόγοι για να κάνεις το εμβόλιο

Φοβάσαι να κάνεις το εμβόλιο και σε κατανοούμε απόλυτα. Εδώ θα σου δώσουμε λίγο κουράγιο μήπως και το πάρεις απόφαση και κλείσεις το ραντεβού.
Αρκετά καλοί λόγοι για να κάνεις το εμβόλιο
Ναι, όλο αυτό που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι πρωτόγνωρο. Πολλοί, τον πρώτο καιρό, ειδικά ήμασταν σε άρνηση. Ενώ βλέπαμε τον ιό να κοντοζυγώνει από την Κίνα λέγαμε «έλα μωρέ δε θα φτάσει Ευρώπη», και τελικά έφτασε. Μετά είπαμε «οκέι είναι μεταδοτικό, αλλά δεν είναι και τόσο θανατηφόρο», και τελικά αισίως σε παγκόσμιο επίπεδο φτάσαμε τους 4,55 εκατομμύρια θανάτους. 

Ωστόσο κάποιοι δυστυχώς εξακολουθούν να βρίσκονται σε άρνηση. Πανδημίες υπήρξαν στο παρελθόν και θα ξαναυπάρξουν και εμείς ως άνθρωποι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στη παρούσα φάση είναι να χτίσουμε αυτό το ρημάδι το τείχος ανοσίας κάνοντας το εμβόλιο. Και υπάρχουν καλοί λόγοι για να το κάνουμε, όχι μόνο για το κοινό καλό, αλλά και για το προσωπικό μας.

Βασικός λόγος νο1: 

Αν νοσήσεις σχετικά βαριά, θα αποκτήσεις για καιρό γνωστικά προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνα του Επιστημονικού Ινστιτούτου και του Πανεπιστημίου Vita-Salute San Rafaele του Μιλάνου, δέκα μήνες μετά τη νόσηση ένα στα τρία άτομα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είχαν προβλήματα εργαζόμενης μνήμης, νοητικής ευελιξίας, επεξεργασίας πληροφοριών και οπτικοχωρικά προβλήματα. 

Μία έρευνα της Πολυκλινικής Osperdale Maggiore του Μιλάνου βρήκε ότι, πέντε έως δέκα μήνες μετά τη νοσηλεία τους, τρεις στους τέσσερις (77%) ασθενείς Covid-19 αναφέρουν τουλάχιστον ένα νευρολογικό σύμπτωμα, ενώ το 46% περισσότερα από τρία. Το συχνότερο σύμπτωμα είναι η αϋπνία (66%) και ακολουθούν η υπνηλία τη μέρα (46%) και οι δυσκολίες στο βάδισμα. Λιγότερο συχνά συμπτώματα είναι οι πονοκέφαλοι, η μειωμένη ικανότητα όσφρησης (υποσμία) και η μειωμένη ικανότητα γεύσης (υπογευσία).

Με το εμβόλιο οι πιθανότητες να περάσεις τόσο βαριά τη νόσο ώστε να χρειαστεί να νοσηλευτείς μειώνονται αισθητά. Τα οφέλη του εμβολίου είναι υπερπολλαπλάσια της πιθανότητας να εμφανίσεις κάποια παρενέργεια και όσο περνάει ο καιρός και η ιατρική κοινότητα ενημερώνεται όλο και περισσότερο για τις παρενέργειες, τόσο πιο εύκολο είναι για τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε παρενέργεια.

Βασικός λόγος νο2:

Όσο κι αν θεωρείς ότι ο κορωνοϊός και τα εμβόλια είναι μία παγκόσμια συνομωσία για να μας περάσουν το τσιπάκι και να μας ελέγχουν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Δε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις ζωές μας όπως τις ξέραμε αν δεν χτίσουμε το τείχος ανοσίας για να «σβήσουμε» τον ιό από τον χάρτη των προβλημάτων. Πολλοί συμπεριφέρονται σαν ο ιός να είναι ένας αόρατος εχθρός, μία γενικότητα που εφευρέθηκε για να μας χειραγωγήσουν. Ξέρεις τι γίνεται όμως; Κάποτε τα ίδια έλεγαν για την τηλεόραση, ότι εφευρέθηκε για να μπει στα σπίτια μας και να μας παρακολουθούν, κι όμως όλοι έχουμε τηλεοράσεις σπίτια μας και δεν πάθαμε τίποτα. Τουλάχιστον σε θέματα καταδίωξης.

Βασικός λόγος νο3: 

Θα μειωθούν οι μεταλλάξεις. Όχι ο ιός δεν είναι κατσαρίδα να γίνεται πιο ανθεκτικός λόγω του εμβολίου. Οι μεταλλάξεις προκύπτουν από δύο διαφορετικούς ιούς που αναπαράχθηκαν στα ίδια κύτταρα-ξενιστές. Και έχουμε και έρευνα που το αποδεικνύει.



Βασικός λόγος νο4:

Αν δε σε νοιάζει τι θα πάθεις εσύ, σκέψου τι θα πάθουν οι λίγοι που δεν μπορούν να το κάνουν λόγω αλλεργιών ή συγκεκριμένων νοσημάτων που δεν τους το επιτρέπει. Ναι υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις κορωνοϊό ακόμη και αν έχεις εμβολιαστεί, αλλά το ιικό φορτίο είναι αρκετά μικρότερο, άρα και λιγότερες οι πιθανότητες να το μεταδώσεις.

Βασικός λόγος νο5:

Έχεις κάτσει ποτέ να βάλεις ψύχραιμα κάτω τα δεδομένα; Αν δεν σε καλύπτουν οι αριθμοί, τότε σκέψου το λογικά. Γιατί το εμβόλιο να το κάνουν πρώτα οι κυβερνώντες; Γιατί να υπάρχει αυτού του είδους η ιεραρχία; Πρώτα οι μεγαλύτεροι και σιγά-σιγά οι υπόλοιποι; Γιατί οι χώρες του τρίτου κόσμου δεν έχουν εμβόλια; 

Σου προτείνουμε να κάνεις το πείραμα του νομίσματος. Όταν δεν μπορείς να πάρεις μία απόφαση, ρίχνεις ένα κέρμα και αποφασίζεις όχι αυτό που θα βγει, αλλά αυτό που ελπίζεις ότι θα βγει όταν το κέρμα βρίσκεται στον αέρα. Βγαίνει κορώνα και κάνεις το εμβόλιο, βγαίνει γράμματα και το δωρίζεις σε κάποιο άτομο του τρίτου κόσμου ή σε ένα άτομο που διαμένει σε δομή. Τι κάνεις;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v