Ποιες τροφές αποτοξινώνουν το συκώτι μας;

Δέκα τρόφιμα που μας βοηθούν να διατηρήσουμε το συκώτι μας καθαρό και να το βοηθήσουμε να κρατήσει με τη σειρά του καθαρό ολόκληρο τον οργανισμό μας.
Ποιες τροφές αποτοξινώνουν το συκώτι μας;

Χρειάζεται το συκώτι αποτοξίνωση; Και ποια τρόφιμα μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό; Αν ανησυχείτε για τις τοξίνες του οργανισμού σας και ψάχνετε τρόπους να τις αποβάλετε, πρώτα πρέπει να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά: Το συκώτι από μόνο του είναι το όργανο του σώματός μας το οποίο είναι επιφορτισμένο με αυτή τη δουλειά: Να μας αποτοξινώνει. Έχει ανάγκη λοιπόν ο… αποτοξινωτής μας από αποτοξίνωση;

Για να το θέσουμε πιο σωστά, χρειαζόμαστε ένα συκώτι καθαρό και υγιές, ώστε να μας κρατά μακριά από τις τοξίνες. Και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μεταξύ άλλων και με την διατροφή μας: Να επιλέγουμε τρόφιμα που «καθαρίζουν» το ήπαρ. Διαβάστε ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά:

Το σκόρδο
Ακόμη και σε μικρή ποσότητα, μπορεί να ενεργοποιήσει ηπατικα ένζυμα που βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες. Επιπλέον, περιέχει φυσικές ουσίες που συντελούν στον καθαρισμό του συκωτιού.

Γκρέιπφρουτ
Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, βελτιώνει την διαδικασία φυσικού καθαρισμού του ήπατος – δοκιμάστε να πίνετε ένα μικρό ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού γκρέιπφρουτ την ημέρα.

Καρότα και παντζάρια
Είναι γεμάτα φυτικά φλαβονοειδή και β-καροτίνη, που βελτιώνουν την γενικότερη λειτουργία του συκωτιού.

Πράσινο τσάι
Οι κατεχίνες του βοηθούν το συκώτι να συνεχίσει απρόσκοπτο την λειτουργία του, καθώς αποτελούν φυσικά αντιοξειδωτικά, πολύτιμα για τον οργανισμό.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ωμα, μαγειρεμένα ή σε χυμούς, τα πράσινα λαχανικά διαθέτουν χλωροφύλλη, η οποία «τραβά» τις περιβαλλοντικές τοξίνες από το αίμα και εξουδετερώνει τα βαρέα μέταλλα ή τα χημικά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Αβοκάντο
Περιέχει γλουταθιόνη, μια ουσία που καθιστά το αβοκάντο super food και δίνει στο συκώτι την απαραίτητη δύναμη να καταπολεμά τις τοξίνες.

Μήλα
Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πηκτίνη τα κάνει ιδανικούς συμμάχους για τον καθαρισμό και την αποβολή των τοξινών μέσω του πεπτικού συστήματος.

Ελαιόλαδο
Όταν καταναλώνεται με μέτρο, το λάδι βοηθά στην αποβολή των τοξινών, παρέχοντας στον οργανισμό μας μια «λιπαρή βάση» στην οποία «απορροφώνται» οι τοξίνες για να αποβληθούν.

Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο
Η κατανάλωση των παραπάνω λαχανικών συντελεί στην αύξηση παραγωγής ενζύμων στο συκώτι, τα οποία βοηθούν με τη σειρά τους στην αποβολή καρκινογόνων και άλλων ουσιών.

Λεμόνια/λάιμ
Η βιταμίνη C που διαθέτουν σε αφθονία επιτρέπει στο σώμα να μετατρέψει τις τοξίνες σε ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν από το νερό.

Πηγή 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v