ΔΙΑΤΡΟΦΗΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Πώς μας αδυνατίζει το νερό

Η επιστήμη εξηγεί πώς η κατανάλωση νερού μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε υγιές σωματικό βάρος.

Πώς μας αδυνατίζει το νερό

Το νερό είναι πιθανότατα ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» για όσους θέλουν να διατηρήσουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν 10.000 ενήλικες.

Οι ερευνητές, μελετώντας τα ευρήματα, συμπέραναν πως όσο πιο αφυδατωμένος είναι ένας οργανισμός, τόσο μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος έχει. Επιπλέον, έχει 50% υψηλότερες πιθανότητες να ανήκει στην κατηγορία των υπέρβαρων ανθρώπων, σε σχέση με όσους καταναλώνουν ικανοποιητική ποσότητα νερού.

Σύμφωνα με τους μελετητές, η έρευνα αποτελεί ένδειξη ότι το πόσο ενυδατωμένοι είμαστε επηρεάζει το βάρος μας, αλλά δεν αποτελεί απόδειξη. «Αυτό που δείχνει, όμως, είναι ότι όσοι ακολουθούν διατροφή με άφθονη κατανάλωση νερού, ακόμη και μέσω φρούτων, λαχανικών ή ροφημάτων, τείνουν να ανήκουν στους ανθρώπους με υγιές βάρος.

Η έρευνα εντόπισε επίσης πως ένας στους τρεις συμμετέχοντες ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένος. Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Tammy Chang, επισημαίνει πως είναι πιθανό οι παχύσαρκοι άνθρωποι να ακολουθούν συνήθειες οι οποίες τους αποτρέπουν από την κατανάλωση νερού. Μπορεί για παράδειγμα, όταν διψούν… να τρώνε αντί να πίνουν νερό. Από την άλλη, όσοι πίνουν αρκετό νερό, νιώθουν συνήθως πιο γεμάτοι και χορτασμένοι, με αποτέλεσμα να τρώνε λιγότερο.

Οι ερευνητές προτείνουν έναν απλό τρόπο για να καταλαβαίνετε ότι δεν πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα: Αν τα ούρα σας είναι κίτρινα, χρειάζεστε ενυδάτωση. Αν είναι ανοιχτόχρωμα ή διάφανα, είστε… σε καλό δρόμο.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v