Τέλεια και θρεπτικά σνακ για να πάρετε μαζί στην παραλία

Φτάνει πια με τα θλιβερά πατατάκια και τα πάσης φύσεως ανθυγιεινά σνακ. Δε θέλει ιδιαίτερο κόπο να ετοιμάσετε νοστιμότατα και θρεπτικά σνακ για τον δρόμο.
Τέλεια και θρεπτικά σνακ για να πάρετε μαζί στην παραλία
Είστε στην παραλία και σας πιάνει μια λιγούρα. Είστε στον δρόμο κολλημένοι στην κίνηση λόγω Μεγάλου Περιπάτου. Ένα σνακ πάντα είναι καλοδεχούμενο, αρκεί να μην περιλαμβάνει ένα κάρο «κενές» θερμίδες.

Ιδού μερικές νόστιμες και θρεπτικές ιδέες για σνακ on the go.

Παγωμένα σταφύλια

Τα βάζετε κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα και παραμένουν δροσερά και λαχταριστά, ακόμα και αν ξεπαγώσουν στην παραλία. Βάλτε τα κατά προτίμηση σε κάποιο τάπερ/θερμός που θα κρατήσει χαμηλά την θερμοκρασία.

Μιξ ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων

Μπανάνα, καρύδια, αμύγδαλα, σταφίδες, κράνμπερι, νιφάδες καρύδας και ό,τι άλλο σας αρέσει (αρκεί να είναι αποξηραμένο) θα αποτελέσουν ένα ιδανικό και άκρως θρεπτικό/χορταστικό σνακ για την παραλία.

Μπάρα πρωτεΐνης

Θα τις βρείτε παντού πλέον (προσοχή στην ετικέτα για να μην έχει πολύ ζάχαρη), αλλά μπορείτε να φτιάξετε και τις δικές σας και να έχετε ένα νόστιμο και χορτατικό πρωτεΐνικο σνακ. Δείτε τη συνταγή εδώ

Ποπ Κορν

Το δικό σας, το σπιτικό, το νόστιμο (συνταγή εδώ). Προσθέστε αν θέλετε λίγη πάπρικα για να γίνει πιο πικάντικο ή μοσχοκάρυδο/κανέλα για να αποκτήσει γλυκό χαρακτήρα. Βάλτε το σε πλαστικό σακουλάκι και όλα καλά.

Σέλερι με φυστικοβούτυρο

Αμερικανόφερτο αλλά πεντανόστιμο. Κόψτε σε λωρίδες το σέλερι και προσθέστε στις άκρες φυστικοβούτυρο χωρίς επιπλέον έλαια για ακόμα λιγότερες θερμίδες. Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε τα στικς σε ταπεράκι γιατί αλλιώς θα γίνουν χάλια.

Τσιπς από παντζάρια

Ω ναι, γίνονται και είναι εύκολα και νοστιμότατα. Αφήστε λοιπόν τα πατατάκια με τις τίγκα θερμίδες και προτιμήστε τα για τις παραλιακές λιγούρες. Σημειώστε επίσης πως τα παντζάρια είναι πλούσια σε νιτρώδη, ό,τι πρέπει για πριν την προπόνηση με… ρακέτα ή το μπητς βόλεϊ. Δείτε τη συνταγή εδώ

Κρακεράκια ολικής με χούμους

Ο τέλειος συνδυασμός καλών υδατανθράκων με πρωτεΐνη για να σας χορτάσει, χωρίς πολλές θερμίδες. Τι, δεν ξέρετε να φτιάχνετε χούμους; Δείτε τη συνταγή εδώ. Α, και μην αφήσετε το ταπεράκι με το χούμους ανοιχτό για πολύ ώρα, δεν θέλετε να γίνει τραγανό με… άμμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v