Οι καλύτερες τροφές για δυνατό ανοσοποιητικό
Σπανάκι, γιαούρτι, κόκκινο κρέας, σκόρδο. Ποιες τροφές θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύουν από λοιμώξεις;
Η δημοφιλής και καυτερή τροφή περιλαμβάνει πολύτιμα συστατικά με αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση, με χαρακτηριστικότερη όλων την αλλισίνη. Επίσης, μεταξύ των «εχθρών» που μπορεί να καταπολεμήσει το σκόρδο είναι και το H.pylori, ένα βακτηρίδιο που σχετίζεται με την εμφάνιση έλκους στο στομάχι. Σημειώστε όμως, ότι για να επωφεληθείτε πλήρως από την δράση του, θα πρέπει να το κόψετε ή να το λιώσετε πριν το βάλετε στο φαγητό καθώς η αλλισίνη δημιουργείται από δύο ενώσεις που «παντρεύονται» όταν «σπάσει» η σκελίδα. 
Καρότο 