ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πώς να μειώσεις πόνους σε μέση και αυχένα όταν κοιμάσαι

Επειδή ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός, και πρέπει να του δίνεις την σημασία που αξίζει… αν δεν θέλουμε να υποφέρουμε από πόνους μακροπρόθεσμα.


Η στάση του ύπνου μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά θα κοιμηθούμε. Κι όμως, μπορεί να είναι κι από τα τελευταία πράγματα που σκεφτόμαστε πριν ακουμπήσουμε το κεφάλι (ή το πρόσωπό μας) στο μαξιλάρι. Υπάρχουν λάθος τρόποι να κοιμόμαστε, και μπορεί να έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στην μέση, τον αυχένα και τις αρθρώσεις μας, προκαλώντας χρόνιους πόνους.

Πώς θα βελτιώσουμε λοιπόν την στάση του ύπνου μας;

Αν κοιμόμαστε ανάσκελα…
…τότε υπάρχει ο κίνδυνος η μέση μας να κάνει πολύ μεγάλη αψίδα όσο ξαπλώνουμε, και να αυξάνεται έτσι η πίεση στην σπονδυλική μας στήλη. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, φροντίζουμε τα γόνατά μας να είναι πάντα ελαφρώς λυγισμένα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας.

Αν κοιμόμαστε στο πλάι…
…τότε συνήθως δεν έχουμε προβλήματα, καθώς αυτή η στάση είναι ιδανική. Ακολουθεί το σχήμα της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας σημαντικά την ένταση. Προσέξτε όμως να μην κουλουριάζεστε πολύ, επειδή η σπονδυλική στήλη πρέπει να παραμένει σε φυσική στάση.

Να βάζω μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα;
Πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό, και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς βοηθά την σπονδυλική στήλη να παραμένει στην σωστή θέση όταν κοιμόμαστε στο πλάι. Δοκιμάστε το, και αν είναι κάτι που σας βολεύει (και ειδικά αν κάνει τα γόνατά σας να αισθάνονται καλύτερα), θα σας κάνει μόνο καλό.

Αν πονάνε οι ώμοι σας…
…τότε παίξτε λίγο με την στάση που έχει το σώμα σας, ώστε να δείτε αν υπάρχει κάποια γωνία στην οποία ο ώμος στον οποίο κοιμάστε θα δέχεται λιγότερη πίεση. Αν χρειάζεστε ένα επιπλέον μαξιλάρι, χρησιμοποιήστε το.

Αν πονάει ο αυχένας σας…
…πρέπει να σταματήσετε να κοιμάστε μπρούμυτα. Δοκιμάστε να ξαπλώσετε ανάσκελα, και να πάρετε μία μικρή πετσέτα χεριών, να την τυλίξετε σε ρολό και να την βάλετε πίσω από τον λαιμό σας, για επιπλέον στήριξη. Για ακόμα πιο ασφαλή τοποθέτηση, μπορείτε να βάλετε την πετσέτα μέσα στην μαξιλαροθήκη σας.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v