ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πώς να μειώσεις πόνους σε μέση και αυχένα όταν κοιμάσαι

Επειδή ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός, και πρέπει να του δίνεις την σημασία που αξίζει… αν δεν θέλουμε να υποφέρουμε από πόνους μακροπρόθεσμα.


Η στάση του ύπνου μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά θα κοιμηθούμε. Κι όμως, μπορεί να είναι κι από τα τελευταία πράγματα που σκεφτόμαστε πριν ακουμπήσουμε το κεφάλι (ή το πρόσωπό μας) στο μαξιλάρι. Υπάρχουν λάθος τρόποι να κοιμόμαστε, και μπορεί να έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στην μέση, τον αυχένα και τις αρθρώσεις μας, προκαλώντας χρόνιους πόνους.

Πώς θα βελτιώσουμε λοιπόν την στάση του ύπνου μας;

Αν κοιμόμαστε ανάσκελα…
…τότε υπάρχει ο κίνδυνος η μέση μας να κάνει πολύ μεγάλη αψίδα όσο ξαπλώνουμε, και να αυξάνεται έτσι η πίεση στην σπονδυλική μας στήλη. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, φροντίζουμε τα γόνατά μας να είναι πάντα ελαφρώς λυγισμένα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας.

Αν κοιμόμαστε στο πλάι…
…τότε συνήθως δεν έχουμε προβλήματα, καθώς αυτή η στάση είναι ιδανική. Ακολουθεί το σχήμα της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας σημαντικά την ένταση. Προσέξτε όμως να μην κουλουριάζεστε πολύ, επειδή η σπονδυλική στήλη πρέπει να παραμένει σε φυσική στάση.

Να βάζω μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα;
Πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό, και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς βοηθά την σπονδυλική στήλη να παραμένει στην σωστή θέση όταν κοιμόμαστε στο πλάι. Δοκιμάστε το, και αν είναι κάτι που σας βολεύει (και ειδικά αν κάνει τα γόνατά σας να αισθάνονται καλύτερα), θα σας κάνει μόνο καλό.

Αν πονάνε οι ώμοι σας…
…τότε παίξτε λίγο με την στάση που έχει το σώμα σας, ώστε να δείτε αν υπάρχει κάποια γωνία στην οποία ο ώμος στον οποίο κοιμάστε θα δέχεται λιγότερη πίεση. Αν χρειάζεστε ένα επιπλέον μαξιλάρι, χρησιμοποιήστε το.

Αν πονάει ο αυχένας σας…
…πρέπει να σταματήσετε να κοιμάστε μπρούμυτα. Δοκιμάστε να ξαπλώσετε ανάσκελα, και να πάρετε μία μικρή πετσέτα χεριών, να την τυλίξετε σε ρολό και να την βάλετε πίσω από τον λαιμό σας, για επιπλέον στήριξη. Για ακόμα πιο ασφαλή τοποθέτηση, μπορείτε να βάλετε την πετσέτα μέσα στην μαξιλαροθήκη σας.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2