Αυτή είναι η καλύτερη στάση για ξεκούραστο ύπνο

Ξυπνάτε κουρασμένοι αν και κοιμηθήκατε αρκετά; Μάλλον φταίει η στάση με την οποία κοιμάστε, αναφέρουν ειδικοί.
Αυτή είναι η καλύτερη στάση για ξεκούραστο ύπνο
Ο ύπνος είναι άκρως σημαντικός για την υγεία. Οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα είναι, σε γενικές γραμμές, η ιδανική διάρκεια όμως όπως αναφέρουν οι ειδικοί η στάση με την οποία κοιμόμαστε έχει κι αυτή τη σημασία της.

Η Σελμπι Χαρις, ειδική σε θέματα ύπνου και καθηγήτρια στο Κολέγιο Ιατρικής Albert Einstein εξηγεί ότι το πρόβλημα είναι η στάση του ύπνου που επιλέγει ο καθένας για να κοιμάται.

Ο περισσότερος κόσμος κοιμάται στο πλάι, όμως αυτή η θέση μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση και τον ώμο. Επίσης, ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να επιδεινώσει την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τις καούρες.

Αν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα, τότε το καλύτερο είναι να κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά και να αγοράσετε μαξιλάρι το οποίο να μην είναι υπερβολικά μαλακό. Επίσης, βάλτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα για καλύτερη στήριξη της μέσης.

Η χειρότερη πάντως στάση, σύμφωνα με την Χάρις, είναι να κοιμάστε μπρούμυτα. Η συγκεκριμένη στάση ασκεί πίεση σε όλο το σώμα και το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε μουδιασμένοι, με πόνος στους μύες.

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, τότε προτιμήστε ένα λεπτό μαξιλάρι για να μειώσετε την καταπόνηση στον αυχένα.

Ο ύπνος ανάσκελα είναι η καλύτερη θέση για να ξεκουραστούμε όπως πρέπει: μειώνει το «πιάσιμο» και τους πόνους και δεν προκαλεί καούρες επειδή το κεφάλι είναι πιο ψηλά από το στήθος. Βέβαια αυτή η στάση αυξάνει την πιθανότητα ροχαλίσματος, ενώ αν πάσχετε από υπνική άπνοια μπορεί να την επιδεινώσει.

Τέλος, η Χάρις προτείνει αν θέλετε να αλλάξετε τη στάση που κοιμάστε να βάλετε μαξιλάρια και στις δύο πλευρές και ένα κάτω από τα γόνατά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσετε τις… μετακινήσεις ενώ κοιμάστε.

Αν αυτό δε βοηθά, τότε δοκιμάστε να βάλετε ένα μπαλάκι του τένις μέσα από τη μπλούζα σας στο πλάι ώστε να σας εμποδίζει από το να γυρίσετε από τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v