ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Να πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

Ποια είναι η… συνταγή για έναν ποιοτικό ύπνο; Νέα έρευνα προτείνει να ανοίξουμε παράθυρα. Δείτε γιατί.

Να πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

Ξέρουμε ότι το άγχος επηρεάζει τον ύπνο. Ξέρουμε και για τις οθόνες που θα πρέπει να αποφεύγουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν ξαπλώσουμε.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως, είναι ότι για να κοιμηθούμε καλά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα στον χώρο που κοιμόμαστε πριν ξαπλώσουμε.

Σύμφωνα με νέα έρευνα ο καλός αερισμός του υπνοδωματίου μειώνει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα και άρα βελτιώνει την ποιότητας του βραδινού ύπνου.  

Για την μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν τον ύπνο 17 υγιών μαθητών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κοιμηθούν είτε με ανοιχτά παράθυρα είτε με κλειστά και η θερμοκρασία του χώρου ήταν πάντοτε υπό παρακολούθηση. Επίσης, τοποθετήθηκε αισθητήρας κίνησης στο μαξιλάρι του κάθε συμμετέχοντα.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στα υπνοδωμάτια, σε διάστημα πέντε ημερών, και τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Indoor Air.  

Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο ότι τα χαμηλότερα επίπεδα CO2 συνδέονται με πιο βαθύ και αποδοτικό ύπνο και με μικρότερο αριθμό αφυπνίσεων.

SPONSORED LINKS

"Τα λεφτά θα σου αγοράσουν ένα σκύλο, αλλά όχι το κούνημα της ουράς του."

Josh Billings, 1818-1885, Αμερικανός χιουμορίστας

  • 1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Πραγματοποιείται η αποτυχημένη απόβαση της Διέππης στη Γαλλία από Καναδικές δυνάμεις
    1953 - Η CIA βοηθά στην ανατροπή της κυβέρνησης του Μοχάμεντ Μοσαντέκ στο Ιράν και την επάνοδο του Σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί
    1960 - Με το σοβιετικό δορυφόρο "Σπούτνικ 5" εκτοξεύονται στο διάστημα και οι σκυλίτσες Στρέλκα και Μπέλκα
    1974 - Ένα μήνα μετά τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δολοφονείται στη Λευκωσία ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Κύπρο Ρότζερ Ντέϊβις
    1991 - Ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης στη Σοβιετική Ένωση πραγματοποιούν πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, που τελικά κατέρρευσε σε τρεις μέρες

© 2002-2018 MEDIA2DAY