Τα σημάδια ότι είσαι νεότερος από την ηλικία σου

Ο οργανισμός σας λέει «ευχαριστώ» που τον προσέχετε, και δείχνει πως δεν έχει γεράσει πριν την ώρα του, με οκτώ διαφορετικούς τρόπους.
Τα σημάδια ότι είσαι νεότερος από την ηλικία σου
Κάνετε ό,τι μπορείτε για να ακολουθήσετε όλες εκείνες τις συμβουλές που μιλούν για ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, λιγότερο στρες, καλύτερο ύπνο, κι αυτό… βγαίνει προς τα έξω. Μην κοιτάτε που δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, τα παρακάτω σημάδια είναι ενδείξεις ξεκάθαρες πως ο οργανισμός σας εκτιμά τις προσπάθειες που κάνετε για να κρατηθείτε υγιείς, και «φωνάζει» προς τα έξω ότι βρίσκεται στην καλύτερή του φάση –παρά την (όποια) ηλικία σας.

Ανεβαίνω με φόρα τα σκαλιά

Όσοι έχουν νιώσει να λαχανιάζουν με το που ανέβουν μερικά σκαλοπάτια μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το να μην χάνει το σώμα μας τις δυνάμεις του με την παραμικρή υποψία σωματικής άσκησης. Αν μπορείτε να ανεβείτε δυο ορόφους χωρίς να λαχανιάσετε, είστε σε πολύ καλό δρόμο.

Δείξε μου τα νύχια σου

Το πιστεύετε ή όχι, τα νύχια μας (όπως και τα δόντια μας) μπορούν να πουν πολλά για την κατάσταση της υγείας μας. Αν φροντίζουμε τον εαυτό μας, τα νύχια μας θα είναι δυνατά, χωρίς αποχρωματισμούς και τραχιά υφή, και δεν θα σπάνε εύκολα.

Να κάνουμε πους-απς

Ένα σώμα που γυμνάζεται τακτικά αποκτά σιγά-σιγά όλο και μεγαλύτερες αντοχές, πράγμα που σημαίνει ότι αν εξακολουθείτε να κάνετε γυμναστική (ακόμα και σε σχετικά προχωρημένη ηλικία) οι μύες σας είναι δυνατοί, η δε αίσθηση ισορροπίας και η ευλυγισία σας σε εξαιρετικά επίπεδα.

Η καλή μέρα…

…Από την επίσκεψη στην τουαλέτα φαίνεται. Ένα πολύ καλό σημάδι ότι ο μεταβολισμός σας λειτουργεί άψογα –όπως στη χρυσή δεκαετία των 20– είναι ότι επισκέπτεστε την τουαλέτα τακτικά, και μάλιστα την ίδια περίπου ώρα κάθε μέρα.

Από ύπνο πώς πάμε;

Όταν πέφτετε για ύπνο, καταφέρνετε να κλείσετε τα μάτια σας αμέσως; Τα πρωινά ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, νιώθοντας ξεκούραστοι; Η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα του ύπνου, είναι πάρα πολύ σημαντικοί δείκτες υγείας.

Στρες; Ποιο στρες;

Όλοι βιώνουμε στρες καθημερινά. Το θέμα είναι πόσο (δεν) το αφήνουμε να μας επηρεάσει. Αν έχετε αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να διαχειρίζεστε το άγχος, αυτό φαίνεται στο σώμα σας –από το να έχετε καλύτερη στάση, μέχρι και λιγότερες ρυτίδες. Και, μιας που τις αναφέραμε…

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…

Αν φροντίζετε την επιδερμίδα σας, δεν εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αποφεύγετε το υπερβολικό κάπνισμα και το αλκοόλ, και ακολουθείτε σχετικά ισορροπημένη διατροφή, το πρόσωπό σας σάς ανταμείβει με ελάχιστες έως καθόλου ρυτίδες, κι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σημάδια ότι είστε όντως νεότεροι από την ηλικία σας.

«Σημασία έχει πόσο νιώθεις»

Ίσως το πιο σημαντικό, στο τέλος, είναι το πώς νιώθουμε οι ίδιοι. Αν, παρά τα χρόνια που περνούν από πάνω σας νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, όρεξη να είστε δραστήριοι και δεν έχετε χάσει τον ενθουσιασμό σας, δεν υπάρχει καλύτερη ένδειξη ότι η υγεία σας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Πηγή: Iatronet.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v