ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Μεγάλη έρευνα: Αναποτελεσματική η ομοιοπαθητική

Μεγάλος ιατρικός οργανισμός της Αυστραλίας εξέτασε όλες τις υπάρχουσες έρευνες περί ομοιοπαθητικής και κατέληξε στο ότι είναι αναποτελεσματική και επικίνδυνη.

Μεγάλη έρευνα: Αναποτελεσματική η ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική δεν είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πάθησης, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Αυστραλίας (NHMRC), το οποίο για πρώτη φορά εξέτασε ενδελεχώς 225 σχετικές έρευνες για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων για την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής, το Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες έρευνες ότι η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική για οποιαδήποτε πάθηση. Οι άνθρωποι που επιλέγουν την ομοιοπαθητική μπορεί να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο αν απορρίψουν ή καθυστερήσουν θεραπείες για τις οποίες έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δημοσίευση.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Καθηγητής Paul Glasziou, επισήμανε ότι ελπίζει πως τα ευρήματα θα πείσουν τους ασφαλιστές υγείας να σταματήσουν να προσφέρουν εκπτώσεις σε ομοιοπαθητικές θεραπείες και θα αναγκάσουν τους φαρμακοποιούς να επανεξετάσουν την προμήθεια αντίστοιχου τύπου φαρμάκων.

«Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί που δεν θα ανταποκριθούν σε αυτή μας την έκκληση και θα πουν ότι πρόκειται περί συνομωσίας. Όμως ελπίζουμε να υπάρξουν αρκετοί λογικοί άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι θα ξανασκεφτούν την πώληση και τη χρήση αυτών των φαρμάκων», προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v