Το αλάτι μπορεί να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί το αλάτι να έχει θεραπευτική δράση στις λοιμώξεις; Έτσι ισχυρίζεται νέα έρευνα από την Νέα Υόρκη, υπολογίζοντας φυσικά τα ρίσκα.
Το αλάτι μπορεί να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα
Έχουμε συνδέσει το αλάτι με τις αρνητικές συνέπειες της αυξημένης αρτηριακής πίεσης και της κατακράτησης υγρών, αλλά μια νέα έρευνα από Αμερικανούς και Γερμανούς επιστήμονες έφερε στο προσκήνιο μια πιο ευεργετική του ιδιότητα.

Συγκεκριμένα, μελέτες σε πειραματόζωα που αντιμετώπιζαν βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος έδειξαν ανεβασμένα επίπεδα νατρίου κοντά στις περιοχές που είχαν προσβληθεί. Τους χορηγήθηκε πλουσιότερη σε αλάτι διατροφή, κι αυτό έδειξε πως επέσπευδε την δράση των μακροφάγων κυττάρων. Τα μακροφάγα είναι κύτταρα που «περιπολούν» τον οργανισμό μας και καταστρέφουν παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως είναι αναγκαία περισσότερη μελέτη, κι ότι το αλάτι εξακολουθεί να έχει όλες τις αρνητικές του ιδιότητες. Συνεπώς, το να καταναλώνουμε ακόμα περισσότερο δεν είναι ούτε σωστό, ούτε ασφαλές, αλλά γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί τρόπος να αυξάνεται το αλάτι στον οργανισμό τοπικά, όποτε το χρειαζόμαστε.

Πηγή: medicaldaily
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v