Θα κρυώσω αν βγω έξω με βρεγμένα μαλλιά;

Ισχύει όντως η συμβουλή της μαμάς, ότι δεν κάνει να βγαίνουμε στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά γιατί θα κρυώσουμε; Μήπως είναι ώρα να καταρρίψουμε τον μύθο;
Θα κρυώσω αν βγω έξω με βρεγμένα μαλλιά;
Πόσες φορές ακούσαμε την μητέρα μας να λέει να μην βγούμε έξω μετά το μπάνιο, γιατί θα «την αρπάξουμε»; Σίγουρα, δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα, να βγαίνεις έξω με το κεφάλι σου βρεγμένο, αλλά δεν είναι αρκετό για να κολλήσουμε την αρρώστια. Το κρύωμα και η γρίπη προκαλούνται από ιούς, συνεπώς ο μόνος τρόπος να αρρωστήσουμε είναι να έρθουμε σε επαφή με το μικρόβιο.

Φυσικά, οι επιστήμονες λένε, δεν είναι καλή ιδέα να βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά ή χωρίς ζεστά ρούχα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υποθερμία, που μειώνει τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικοί συστήματος. Αλλά όλα αυτά εξακολουθούν να μην παίζουν κάποιον άμεσο ρόλο στον αν θα κρυώσουμε.

Αυτό που έχει σημασία, τονίζουν οι ερευνητές, είναι η σωστή συμπεριφορά. Για παράδειγμα, ένας άρρωστος άνθρωπος να καλύπτει πάντα το στόμα του όταν βήχει. Επίσης σημαντικό είναι το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

Πηγή: Huffington Post

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v