ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Η δουλειά σε βάρδιες… βλάπτει σοβαρά την υγεία

Μια δεκαετία εργασίας σε βάρδιες γερνά τον εγκέφαλο περισσότερο από έξι χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η δουλειά σε βάρδιες… βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η εργασία με βάρδιες μπορεί να γεράσει πρόωρα τον εγκέφαλο και να εξασθενήσει τις νοητικές ικανότητες, προειδοποιούν επιστήμονες.

Νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό “Occupational and Environmental Medicine”, υποδεικνύει ότι μια δεκαετία εργασίας με βάρδιες γερνά τον εγκέφαλο περισσότερο από 6 χρόνια.

Παρατηρήθηκε ανάκαμψη, σε κάποιο βαθμό, όταν οι άνθρωποι σταμάτησαν να εργάζονται με βάρδιες, αλλά χρειάστηκαν 5 χρόνια για την επιστροφή στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ειδικοί δήλωσαν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι σημαντικά για την άνοια, καθώς πολλοί ασθενείς έχουν διαταραγμένο ύπνο. Το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ενεργό την ημέρα και να κοιμάται τη νύχτα.

Οι βλαβερές συνέπειες που έχει στον οργανισμό η εργασία ενάντια στο βιολογικό ρολόι- από τον καρκίνο του μαστού έως την παχυσαρκία- είναι γνωστές. 

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο Iatronet.gr 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2