Ιατρικό τεστ προβλέπει αν θα ζείτε σε 5 χρόνια!

Ιατρικό τεστ που προβλέπει τις πιθανότητες να πεθάνετε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια υποστηρίζει πως ανέπτυξε διεθνής επιστημονική ομάδα.
Ιατρικό τεστ προβλέπει αν θα ζείτε σε 5 χρόνια!
Θα θέλατε να γνωρίζετε αν θα πεθάνετε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια; Διεθνής επιστημονική ομάδα υποστηρίζει πως έχει αναπτύξει ένα ιατρικό τεστ που μπορεί να το προβλέψει.

Η συγκεκριμένη εξέταση είναι αιματολογική και εντοπίζει τους παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν μεγάλες πιθανότητες θανάτου από ασθένειες, που ποικίλουν από καρδιαγγειακές παθήσεις μέχρι καρκίνο. Μάλιστα, η ομάδα επισημαίνει ότι αυτές οι προβλέψεις ισχύουν ακόμη και για όσους φαίνονται απόλυτα υγιείς την στιγμή που θα κάνουν το τεστ.

Οι φινλανδοί και εσθονοί δημιουργοί της εξέτασης ελπίζουν πως αυτή θα συμβάλλει στον έγκαιρο εντοπισμό «κρυμμένων» νοσημάτων και την αντιμετώπισή τους προτού να είναι αργά. Οι έρευνες ξεκίνησαν με δειγματοληπτικούς ελέγχους αίματος από 17.000 υγιείς ανθρώπους, με ανάλυση που έλαβε υπόψη 100 διαφορετικά χημικούς παράγοντες. Στην συνέχεια, οι επιστήμονες παρακολούθησαν για πολλά χρόνια τους συγκεκριμένους ανθρώπους και σύγκριναν τα δείγματα όσων έζησαν με αυτά των συμμετεχόντων που δεν βρίσκονταν πια εν ζωή.

Κάπως έτσι, οι επιστήμονες απομόνωσαν τέσσερις βιολογικούς παράγοντες, τα επίπεδα των οποίων μπορούν να αποτελέσουν σημάδια για πιθανή εμφάνιση ασθενειών σε ορίζοντα πενταετίας.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι το εξής: Θα τολμούσατε να κάνετε ένα τεστ που μπορεί να… προβλέψει τον θάνατό σας;

Πηγή: HealthMedicine net
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v