Άκυρο το 25ευρω στα νοσοκομεία λέει η κυβέρνηση

Το μέτρο για τα νοσήλεια των 25€ στα νοσοκομεία αποσύρεται. Οι πόροι θα βρεθούν από την αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά πέντε λεπτά ανά πακέτο.
Άκυρο το 25ευρω στα νοσοκομεία λέει η κυβέρνηση
Το μέτρο του «εισιτηρίου» των 25€ στα νοσοκομεία αποφάσισε να πάρει πίσω η κυβέρνηση, αυξάνοντας αντ’ αυτού την τιμή των τσιγάρων, κατά 0,05€ ανά πακέτο. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει, σε ετήσια βάση, 40 εκατομμύρια ευρώ, όσα υπολόγιζε να πάρει από το μέτρο του «25ευρου».

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, υπήρξαν τρεις εναλλακτικές προτάσεις, αλλά με εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών επελέγη η συγκεκριμένη. Στη σχετική συνάντηση συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι κ. Κρεμαστινός, Πρωτόπαπας, Δερβένης και Ρήγας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Το υπουργείο Υγείας είχε πει από την αρχή ότι εφόσον βρεθεί δημοσιονομικό ισοδύναμο θα μπορούσε να προχωρήσει στην κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ.

»Σήμερα, είχαμε διαρκείς επαφές και με το ΠΑΣΟΚ και με τον υπουργό Οικονομικών και στη συνάντηση που είχαμε προ ολίγου αλλά και σε συμφωνία με τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως, συμφωνήσαμε το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από μία αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά.

»Τα χρήματα θα κατατεθούν στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων όπου θα καταβάλλονταν τα 25 ευρώ. Κατά συνέπεια, με αυτήν την απόφαση, και την τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών έχει βρεθεί το δημοσιονομικό ισοδύναμο και άρα καταργείται το μέτρο των 25 ευρώ».

Πηγή: Iatronet.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v