ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Υβριδικό χειρουργείο: Επανάσταση στις περίπλοκες επεμβάσεις

Ο Διευθυντής της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Σταύρος Καλλιάφας, μας ξεναγεί στις τεχνολογίες και τις δυνατότητες του πρώτου εν Ελλάδι υβριδικού χειρουργείου. Δείτε το βίντεο.

Πηγή: Iatronet.gr

Eνδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στον ίδιο ασθενή, στο τελευταίας γενιάς Υβριδικό Χειρουργείο που εγκαινιάστηκε στο ΥΓΕΙΑ. Όπως εξηγεί στο iatronet.gr ο Διευθυντής της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Σταύρος Καλλιάφας, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία επιτρέπει τη διενέργεια όλων των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων από όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, όπως ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία, ενώ το σημαντικό είναι πως δεν αυξάνεται το κόστος για τον ασθενή.Στην Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα μπορούν να διενεργούνται στον ίδιο ασθενή ταυτόχρονα, ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα από όλες τις χειρουργικές ή επεμβατικές ειδικότητες, όπως: αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία.

Επίσης, επιτρέπει τη διενέργεια όλων των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων από όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, όπως ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία, ενώ το σημαντικό είναι πως δεν αυξάνεται το κόστος για τον ασθενή.

Το Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ χαρακτηρίζεται ως “Τελευταίας γενιάς Υβριδικό Χειρουργείο Πολλαπλών Ειδικοτήτων” (Last Generation Multidisciplinary Hybrid Operating Room). Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός πολλαπλών δυνατοτήτων, επιτρέπουν την ταυτόχρονη διενέργεια των πιο εξελιγμένων ενδαγγειακών και ανοικτών επεμβάσεων σε οποιοδήποτε σημείο του καρδιαγγειακού συστήματος».

Ο κύριος Καλλιάφας εξήγησε πως: "Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, εκτελούνται όλο και περισσότερες και πιο σύνθετες ενδαγγειακές επεμβάσεις. Σε ορισμένες από αυτές παρουσιάζεται η ανάγκη είτε να γίνει εξαρχής συνδυασμένη ανοικτή και ενδαγγειακή επέμβαση, είτε να γίνει μετατροπή της ενδαγγειακής σε ανοικτή, όπου η πρώτη δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα υβριδικά χειρουργεία".

Πρόσθεσε μάλιστα πως όλες οι σύνθετες ενδαγγειακές επεμβάσεις θα έπρεπε να διενεργούνται σε υβριδικά χειρουργεία, καθώς τα οφέλη είναι πολλαπλά για τον ασθενή, ενώ ο χειρουργός έχει στη διάθεσή του ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στο χώρο της χειρουργικής. Σημειώνεται πως το υβριδικό χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ είναι ένα από τα πιο προηγμένα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη.

Πηγή: Iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μ’ αρέσει να βρίσκομαι κοντά στην κορυφή ενός βουνού. Είναι δύσκολο να χαθείς εκεί."

Wislawa Szymborska, Πολωνέζα ποιήτρια, Νόμπελ 1996

  • 1644 - Ο Τζον Μίλτον δημοσιεύει τα Αρεοπαγιτικά, ένα φυλλάδιο που στηλιτεύει τη λογοκρισία.
    1924 – Ο Έντγουιν Χαμπλ δημοσίευσε σε εφημερίδα αποδείξεις ότι ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας, που προηγουμένως θεωρούνταν μέρους του δικού μας Γαλαξία, είναι στην πραγματικότητα ένας άλλος γαλαξίας, ένας από τους πολλούς στο σύμπαν.
    1979 - Οι Πινκ Φλόιντ κυκλοφορούν το άλμπουμ τους The Wall που πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια δίσκους.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2