Λιγότεροι οι θάνατοι από καρκίνο στις επόμενες 10ετίες

Οι θάνατοι από καρκίνο θα μειωθούν αισθητά μέσα στις επόμενες δεκαετίες, υποστηρίζει βρετανική Εταιρία Καρκινικών Ερευνών, που ισχυρίζεται ότι το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο θα πέσει κατά 17% μέχρι το 2030. Δείτε τι λένε οι ερευνητές.
Λιγότεροι οι θάνατοι από καρκίνο στις επόμενες 10ετίες
Το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο θα έχουν παρουσιάσει δραματική πτώση μέχρι το 2030, ισχυρίζεται η Βρετανική Εταιρία Ερευνών για τον Καρκίνο (Cancer Research UK). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, η μείωση του αριθμού των καπνιστών σε συνδυασμό με την βελτίωση των δυνατοτήτων διάγνωσης και θεραπείας, οι θάνατοι από καρκίνο θα μειωθούν κατά 17%.

Οι «συνήθεις» θανατηφόροι ύποπτοι, δηλαδή ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη και του εντέρου, περιλαμβάνονται σε αυτή την τάση μείωσης. Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στους θανάτους από καρκίνο των ωοθηκών, των οποίων το ποσοστό ενδέχεται να πέσει κατά 43%.

«Οι τελευταίες μας εκτιμήσεις έδειξαν ότι για πολλές μορφές καρκίνου, ανάλογα με την ηλικία, τα ποσοστά θανάτων θα πέσουν ραγδαία μέσα στις επόμενες δεκαετίες», επιβεβαίωσε ο Peter Sasieni, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Όσο αυξάνεται το προσδόκιμο των ανθρώπων, περισσότεροι άνθρωποι θα φτάνουν μέχρι μεγάλη ηλικία, κι έτσι θα αυξάνεται και ο αριθμός όσων διαγιγνώσκονται με την ασθένεια, αλλά οι θάνατοι από αυτή θα αποτελούν μικρότερο ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των θανάτων.

Ωστόσο, τα άσχημα νέα είναι πως για τον καρκίνο του ήπατος και της στοματικής κοιλότητας, οι θάνατοι υπολογίζεται πως θα αυξηθούν.

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v