ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πώς να μειώσετε την έκθεσή σας στην ακτινοβολία του κινητού

Ο Π.Ο.Υ. εντάσσει πλέον τα κινητά τηλέφωνα στην κατηγορία των «πιθανώς καρκινογόνων» προκαλώντας την ανησυχία όλων μας. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε την έκθεσή σας στην ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο για να έχετε τις πιθανότητες υπέρ και όχι εναντίον σας.

Πώς να μειώσετε την έκθεσή σας στην ακτινοβολία του κινητού

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που χαρακτηρίζει τα κινητά τηλέφωνα ως «πιθανώς καρκινογόνα», φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Αν όμως το κινητό είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας και δεν μπορείτε να μειώσετε τη χρήση του, δείτε πώς θα περιορίσετε τον κίνδυνο από την έκθεσή σας στην ακτινοβολία που εκπέμπει.

Χρησιμοποιήστε hands-free για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο
Είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να χρησιμοποιείτε το κινητό σας και ταυτόχρονα να κρατάτε τις αποστάσεις σας από… την ακτινοβολία. Το ασύρματο Bluetooth επίσης μειώνει κάπως την έκθεσή σας, παρ’ όλα αυτά δεν εμποδίζει 100% την απορρόφηση της ακτινοβολίας.

SMS: Μιλήστε με τα δάχτυλα
Προτιμήστε να επικοινωνείτε στέλνοντας μήνυμα αντί να μιλάτε. Με αυτόν τον τρόπο κρατάτε τη συσκευή μακριά από το κεφάλι σας, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο της ακτινοβολίας. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε τη γλωσσική διάλεκτο των SMS;

Βάλτε ξυπνητήρι
Αποφύγετε τη λειτουργία της αφύπνισης που διαθέτουν τα κινητά τηλέφωνα. Αν το κινητό χρησιμεύει και ως ξυπνητήρι, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα το έχετε πολύ κοντά στο κεφάλι σας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Θυμηθείτε ότι το κινητό εκπέμπει ακτινοβολία ακόμη και όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Μακριά από την τσέπη σας
Μην βάζετε το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη σας. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες που κουβαλούν το κινητό στην τσέπη τους όλη μέρα, βάζουν σε κίνδυνο τη γονιμότητά τους. Προτιμήστε να το βάζετε στην τσάντα σας ή στο πανωφόρι σας.

«Εγκλωβίστε» την ακτινοβολία
Στο εμπόριο κυκλοφορούν θήκες για iPhone και BlackBerry που υποτίθεται ότι μειώνουν κατά δύο τρία την ακτινοβολία του κινητού. Ανεξάρτητο τεστ που έκανε το περιοδικό Wired το 2009 επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών. Το κόστος τους κυμαίνεται από 30 έως 50 δολάρια. Βρείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: Time

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v