ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Κόβουν σιγά-σιγά τις κακές συνήθειες οι Έλληνες

10% λιγότερους καπνιστές, 2% μείωση στο αλκοόλ και 3,5% πτώση στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος μέσα σε 5 χρόνια καταγράφει ο νέος υγειονομικός χάρτης της χώρας μας, δείχνοντας ότι οι Έλληνες αρχίζουν να υιοθετούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Κόβουν σιγά-σιγά τις κακές συνήθειες οι Έλληνες

Όχι στα τσιγάρα και τα ποτά λένε όλο και περισσότεροι Έλληνες που στρέφονται σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η ενθαρρυντική τάση καταγράφεται στον νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας μας, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους: Οι καπνιστές έχουν μειωθεί κατά 10% μέσα σε 5 χρόνια, ενώ η ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ εμφανίζεται περιορισμένη κατά 2%.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του υγειονομικού χάρτη, ο καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Κυριόπουλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αισιόδοξα στατιστικά όσον αφορά στους παράγοντες κινδύνου για την υγεία.
Κάπνισμα
Οι καπνιστές αποτελούν το 35,8% του πληθυσμού από 46,5% που ήταν προ πενταετίας, ενώ η ημερήσια κατανάλωση τσιγάρων έπεσε στα 19 (από 24 το 2006).
Αλκοόλ
10,1% είναι το ποσοστό των Ελλήνων που πίνουν σε καθημερινή βάση συγκριτικά με 12,2% το 2006.
Διατροφή
Μείωση παρατηρείται και στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αφού από 8,6% το 2006 περιορίστηκε στο 3%. Η θετική τάση δεν ισχύει, όμως, αναφορικά με την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, καθώς η κατανάλωσή τους έπεσε στο 6,8% από 11,9%.

Πτωτική πορεία παρουσιάζουν και οι δείκτες βρεφικής θνησιμότητας, με το ποσοστό να αγγίζει το 2,7% (2009) σε σύγκριση με το 24% που ήταν το 1975. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 30ή θέση παγκοσμίως ως προς το προσδόκιμο επιβίωσης κατά τη γέννηση. Ο μέσος όρος ζωής για τους άντρες είναι 77,5 χρόνια και για τις γυναίκες 82,5.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v