ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκαν τα πρώτα εμβόλια για την Όμικρον

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων άναψε το πράσινο φως στα εμβόλια της Pfizer και της Μoderna, που στοχεύουν και στην υποπαραλλαγή της Όμικρον.

Εγκρίθηκαν τα πρώτα εμβόλια για την Όμικρον

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε το «πράσινο φως» για δύο εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν επικαιροποιηθεί για να στοχεύουν στη μετάλλαξη Όμικρον.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα επικαιροποιημένα εμβόλια των εταιρειών Moderna και Pfizer/ BioNTech, τα οποία στοχεύουν στην παραλλαγή ΒΑ.1 της Όμικρον, όπως αντίστοιχα και στο αρχικό στέλεχος του ιού, που είχε εντοπιστεί στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής η σύσταση του EMA προς την Κομισιόν είναι να εγκρίνει τη χορήγηση των εμβολίων σε άτομα από 12 ετών και άνω, τα οποία έχουν κάνει τουλάχιστον τον αρχικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η πρώτη χώρα που ενέκρινε το προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna, τον Αύγουστο ήταν η Βρετανία ενώ έπειτα ακολούθησαν η Ελβετία και η Αυστραλία.

«Η θετική γνωμοδότηση του EMA είναι σημαντική για την προστασία των Ευρωπαίων από τον πιθανό κίνδυνο φθινοπωρινών και χειμερινών κυμάτων λοιμώξεων», τόνισε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν άλλο χειμώνα με την COVID-19. Οι προσαρμοσμένες εκδόσεις αυτών των εμβολίων πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως αναμνηστικές δόσεις που στοχεύουν τον αρχικό ιό και την υποπαραλλαγή Όμικρον BA.1. Έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν αυξημένη, ευρύτερη προστασία από τρέχουσες και μελλοντικές παραλλαγές», πρόσθεσε.

Η Pfizer έχει καταθέσει ήδη αίτηση για να εγκριθεί στην ΕΕ το επικαιροποιημένο εμβόλιο της εταιρείας για τις παραλλαγές ΒΑ.4/ ΒΑ.5, ενώ κάτι ανάλογο θα κάνει σύντομα και η Moderna. «Η γνωμοδότηση του EMA για αυτά τα σκευάσματα αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v