Πότε έρχεται η υποπαραλλαγή "Κένταυρος" στην Ελλάδα

Πότε θα έχουμε τα πρώτα κρούσματα της νέας παραλλαγής στη χώρα μας και πόσο μολυσματική είναι;
Πότε έρχεται η υποπαραλλαγή Κένταυρος στην Ελλάδα
Για την αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων και την αυξημένη μεταδοτικότητα των νεότερων υποπαραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε η Ματίνα Παγώνη, στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), είπε πως η νέα παραλλαγή Κένταυρος «ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Δεν είναι θανατηφόρα, είναι όμως πολύ μεταδοτική είναι, οπότε χρειάζεται προσοχή».

«Εμείς περιμένουμε στην Ελλάδα σε περίπου σε 20 ημέρες τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής “Κένταυρος”», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στην αυξημένη μεταδοτικότητα που έχουν τα στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποτυπώνεται και στα νέα κρούσματα.

Κάλεσε για ακόμη μια φορά όλους να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ιδίως όπου υπάρχει συνωστισμός, προκειμένου να αποτραπεί μια νέα επιδείνωση της κατάστασης.

Από την πλευρά του, ο Ανάργυρος Μαριόλης μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως  «Όσο εξαπλώνεται ένας ιός τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχει να μεταλλαχθεί. Βλέπουμε για την καινούργια παραλλαγή ονόματι “Κένταυρος”, ότι είναι εξαιρετικά μολυσματική, συγκριτικά με το στέλεχος της Όμικρον 5, της χειρότερης παραλλαγής που είχαμε έως σήμερα».

«Αυτή τη στιγμή η Όμικρον 5 είναι τόσο μεταδοτική (…) Θα συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο για τους άνω των 60 ετών, τους προφυλάσσει. Το testing δεν είναι τόσο εκτεταμένο, είναι ένα μέτρο που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι», τόνισε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v