Μαγιορκίνης: Δεν χρειάζεται 4η δόση ο γενικός πληθυσμός

Οι άνω των 65 ετών και όσοι έχουν προβλήματα υγείας χρειάζονται τέταρτη δόση εμβολίου, οι υπόλοιποι μπορούν να προσπεράσουν.
Μαγιορκίνης: Δεν χρειάζεται 4η δόση ο γενικός πληθυσμός
«Δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό» είπε ο ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ, και εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι θα δούμε αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής εικόνας μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης συνέστησε «οι μεγάλοι άνθρωποι να πάνε να την κάνουν [την τέταρτη δόση]. Μεταξύ 30 και 65 θα πρέπει να το συζητήσουν με το γιατρό τους αν έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Ο γενικός πληθυσμός δε χρειάζεται την τέταρτη δόση».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «για τον γενικό πληθυσμό το πιο πιθανό είναι να γίνει σύσταση για τέταρτη δόση από ένα εμβόλιο που θα έχει μέσα και Όμικρον, δηλαδή θα καλύπτει καλύτερα και αυτή τη μετάλλαξη [...] θα έχουμε διαθεσιμότητα μάλλον από Οκτώβριο», ενώ επισήμανε ότι με τις παρούσες συνθήκες περίπου 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν την τέταρτη δόση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο ίδιος θα κάνει τέταρτη δόση, απάντησε πως εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας, δε θα την κάνει. Θα αλλάξει, ωστόσο, άποψη, όπως είπε, σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή των Ειδικών.

Τέλος, σχετικά με την χρήση μάσκας, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως δεν υπάρχει λόγος για «πισωγύρισμα», συνιστώντας στο κόσμο να τη χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση και τον χώρο στον οποίο βρίσκεται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v