Σαρηγιάννης: «Καλοκαιρινό κύμα με έως 25.000 κρούσματα κορωνοϊού»

Τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη δείχνουν ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουμε φτάσει τα 25.000 ημερήσια κρούσματα.
Σαρηγιάννης: «Καλοκαιρινό κύμα με έως 25.000 κρούσματα κορωνοϊού»
Είναι πολύ πιθανό να έχεις καταλάβει ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μια έξαρση στα κρούσματα κόβιντ σε όλη τη χώρα. Σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι έως τις 15 Ιουλίου αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα μοντέλα του κ. Σαρηγιάννη τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν τα 20.000 έως 25.000 εκείνο το διάστημα.

Μάλιστα ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε «απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας».

Ο καθηγητής επανάφερε στο τραπέζι την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση για ορθή χρήση της.

Στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, η οποία δήλωσε ότι «εξάρσεις και υφέσεις του κορωνοϊού θα υπάρξουν, τις περιμέναμε. Αυτό που δεν θέλουμε, είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση αλλά δεν υπάρχει πίεση».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v