Ξενοδόχοι δίνουν 200 ευρώ σε όσους φέρνουν νέους εργαζομένους

Ξενοδόχοι από όλη την Ελλάδα χαρτζιλικώνουν με 200 ευρώ όσους τους φέρουν νέους εργαζόμενους, καθώς οι ανάγκες τους για προσωπικό χτυπάνε κόκκινο.
Ξενοδόχοι δίνουν 200 ευρώ σε όσους φέρνουν νέους εργαζομένους
Οι ανάγκες για ξενοδοχοϋπαλλήλους είναι τεράστιες σε όλη τη χώρα, γεγονός που αναγκάζει τους ξενοδόχους να εφευρίσκουν πρωτότυπες πρακτικές προκειμένου να βρουν νέο προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Ηλίας Μπέλλος δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που δίνουν μπόνους έως 200€ σε όποιον συστήσει εργαζόμενο ο οποίος θα μείνει στο εκάστοτε ξενοδοχείο για περισσότερο από ένα μήνα.

Αυτό συμβαίνει γιατί είχαν αναφερθεί περιπτώσεις που εργαζόμενοι έφεραν ανθρώπους, πήραν τα 200 ευρώ και οι τελευταίοι έφυγαν μετά από μερικές μέρες.

Η συγκεκριμένη πρακτική ξεκίνησε λίγο μετά το Πάσχα όταν εκτοξεύθηκε η ζήτηση για διαμονή στην Ελλάδα και σε πρώτη φάση υιοθετήθηκε από μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα ακολούθησαν πολυτελή συγκροτήματα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες το δέλεαρ του μπόνους εφαρμόζεται σε ξενοδοχεία όλης της χώρας.

Την ίδια ώρα μόλις πριν από μία βδομάδα η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) ζήτησε από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να επιτραπεί σε συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς του Δημοσίου να δουλέψουν στον τομέα του τουρισμού χωρίς να υποστούν τις συνέπειες που υφίστανται νομικά για τις περιπτώσεις τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v