Πατάς snooze στο ξυπνητήρι; Έχεις καλή κοινωνική ζωή

Καλύτερη κοινωνική ζωή έχουν όσοι αναβάλλουν το πρωινό τους ξύπνημα, διαπιστώνει έρευνα που ρώτησε επίσης ανθρώπους τι θα αντάλλασσαν για λίγο έξτρα ύπνο.
Πατάς snooze στο ξυπνητήρι; Έχεις καλή κοινωνική ζωή
Να και μια είδηση που δεν περιμέναμε να διαβάσουμε: Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, αν είσαι από αυτούς που πατούν συχνά την αναβολή (το γνωστό snooze) όταν χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί, πιθανότατα βελτιώνεις την κοινωνική σου ζωή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι 6 στους 10 υποστηρίζουν ότι με αυτά τα έξτρα λεπτά ύπνου βελτιώνουν τη σχέση τους με τον σύντροφό τους και το 71% είπε ότι πιστεύει ότι ο ύπνος έχει άμεσο αντίκτυπο στην «κοινωνική υγεία» τους.

Συνολικά, το 72% των ερωτηθέντων πατάει το snooze από μία έως τέσσερις φορές κάθε πρωί, ενώ μόλις το 16% σηκώνεται στο πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού.

Πολλοί ερωτηθέντες συμφώνησαν επίσης ότι θα ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν άλλες ανέσεις μόνο και μόνο για λίγο παραπάνω ύπνο, όπως να σταματήσουν να τρώνε πρωινό (29%), να μην κάνουν ντους (29%) και να μην βουρτσίσουν τα δόντια τους (27%).

Περίπου τρεις στους 10 απελπισμένους είπαν ότι θα αντάλλαζαν κάτι ακραίο για μια επιπλέον ώρα ύπνου, όπως να μην ξαναχρησιμοποιήσουν ποτέ στη ζωή τους κουτάλι ή μαχαίρι (33%), να απέχουν για ένα χρόνο από το Netflix και τις λοιπές πλατφόρμες streaming (30%), να φορούν τα πιο άβολα παπούτσια τους για μια εβδομάδα συνεχόμενη (29%), να τρώνε το ίδιο βραδινό κάθε μέρα (28%), να μην πάνε ποτέ ξανά σε συναυλία ή αθλητική εκδήλωση (28%) ή να κοιμούνται στο πάτωμα για ένα μήνα (24%).

Όσο για τη μέρα της εβδομάδας που πατιούνται τα περισσότερα snooze; Κι όμως η Δευτέρα δεν είναι η πρώτη –μόλις το 28% αναφέρουν ότι αναβάλλουν το ξύπνημά τους εκείνη την ημέρα. Πιο ψηλά στη λίστα είναι η μέση της εβδομάδας, η διαβόητη Τετάρτη, όταν το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πατάει τουλάχιστον μία φορά snooze στο ξυπνητήρι του.

«Οι άνθρωποι όχι μόνο είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το φαγητό και τη βασική υγιεινή για επιπλέον ύπνο, αλλά παρατηρούν πώς επηρεάζει τις σχέσεις τους και τη δική τους ευημερία», δήλωσε η Cristina Watson, Brand Manager στο Dave's Killer Bread, η οποία συνεργάστηκε με την OnePoll για τη διεξαγωγή της έρευνας. «Το να πατάς snooze δεν σε κάνει τεμπέλη, είναι σημάδι αυτογνωσίας».

Η Nicole Shallow, αναλύτρια συμπεριφοράς, ειδικός στον ύπνο και blogger στο Your Behavior Gal, δήλωσε ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, διάσπαση προσοχής, μειωμένο χρόνο αντίδρασης και περιορισμένη δημιουργικότητα. Η σωματική υγεία δέχεται επίσης πλήγμα, πρόσθεσε, με κίνδυνο αύξησης βάρους, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ορμονικές δυσλειτουργίες και άλλες πιθανές επιπτώσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v