Άνοιξε το finddoctors.gov.gr για ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό

Διαθέσιμη θα είναι από σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου η πλατφόρμα finddoctors.gov που αφορά στο νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Άνοιξε το finddoctors.gov.gr για ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό
Από σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου, η πλατφόρμα finddoctors.gov.gr είναι διαθέσιμη για κάθε πολίτη που θέλει να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό πιστοποιημένο στο «Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης».

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Για το ραντεβού, απαραίτητη είναι η χρήση κωδικών Taxisnet, όπως και η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ.

Ο πολίτης επιλέγει γεωγραφική περιοχή και στη συνέχεια την προτίμησή του για ραντεβού σε δημόσια δομή ή ιδιώτη ιατρό. Μέσα από τα πεδία και τις λίστες επιλογών, ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με ιατρό την ημέρα και ώρα που επιθυμεί. Θα λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Να αναφέρουμε ότι το finddoctors.gov σχεδιάστηκε από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας και υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2018 είναι διαθέσιμη η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενώ από τον Ιούνιο του 2016 οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς και ηλεκτρονικά σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα μέσω της πλατφόρμας eRDV της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και odigostoupoliti.eu
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v