Συμπτώματα Covid-19: Πότε να πάτε στο νοσοκομείο

Εάν νοσείτε από κορωνοϊό, τρομάζετε στη σκέψη να πάτε στο νοσοκομείο, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο.
Συμπτώματα Covid-19: Πότε να πάτε στο νοσοκομείο
Είναι δύσκολο να πάρετε την απόφαση να πάτε στο νοσοκομείο∙ για την ακρίβεια, αν μπορούσατε σε αυτήν την περίοδο να μην πατήσετε το πόδι σας ούτε απ’ έξω, αυτό θα επιλέγατε. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις η επίσκεψη/εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι απαραίτητη. 

Πότε να πάτε στο νοσοκομείο

Κατ’ αρχάς, η ελαχιστοποίηση των μη επειγουσών επισκέψεων στα επείγοντα, μπορεί να βοηθήσει τα νοσοκομεία, και το άμοιρο το ΕΣΥ, να περιθάλψουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Ποια είναι τα συμπτώματα που καθιστούν την κατάστασή σας ως «έκτακτη ιατρική ανάγκη»:

-Δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια

-Πόνος ή πίεση στο στήθος ή στην άνω κοιλιακή χώρα

-Λιποθυμία, ξαφνική ζάλη ή αδυναμία

-Αλλαγές στην όραση

-Σύγχυση ή αλλαγές στην ψυχική κατάσταση

-Οποιοσδήποτε ξαφνικός ή έντονος πόνος

-Ανεξέλεγκτη αιμορραγία

-Σοβαρός ή επίμονος έμετος ή διάρροια

-Βήχας ή έμετος με αίμα

-Δυσκολία στην ομιλία

Η λήψη επείγουσας βοήθειας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Το πόσο γρήγορα θα επανέλθει ένας ασθενής μετά από μία τέτοια ιατρική κατάσταση, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα λάβει βοήθεια, επομένως η καθυστέρηση της θεραπείας λόγω φόβου για τον κορωνοϊό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Όσοι υποφέρουν από υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις οι οποίες αυξάνουν την πιθανότητα να αντιμετωπίσουν μια επείγουσα ιατρική κατάσταση, θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασής τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τι γίνεται αν είμαι κρούσμα;

Αν βγήκατε θετικοί στον κορωνοϊό, ακόμη και με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να πάτε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν COVID εμφανίζουν ήπια συμπτώματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα του COVID που απαιτούν θεραπεία σε νοσοκομείο. Αυτά τα σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-Προβλήματα με την αναπνοή

-Επίμονος πόνος ή πίεση στο στήθος

-Σύγχυση ή αδυναμία διακοπής της κατάκλισης 

-Τα χείλη ή το πρόσωπο γίνονται μπλε

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματά σας, καλέστε το γιατρό σας ή μιλήστε με τον ΕΟΔΥ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v