ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Συνδυαστικό εμβόλιο για γρίπη-κορωνοϊό ετοιμάζει η Moderna

Ένα εμβόλιο… δύο σε ένα, ενάντια στη γρίπη και στον κορωνοϊό, θα κάνουμε από το 2023, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Moderna.

Συνδυαστικό εμβόλιο για γρίπη-κορωνοϊό ετοιμάζει η Moderna

Το φθινόπωρο του 2023 θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της Moderna που θα προστατεύει ταυτόχρονα από τον κορωνοϊό, τη γρίπη και τον κοινό ιό του αναπνευστικού που είναι γνωστός ως RSV, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα Δευτέρα 17/1 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

Μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μπανσέλ είπε πως το συνδυαστικό εμβόλιο θα επιτρέψει στους ανθρώπους να λάβουν ευρεία προστασία από ασθένειες που προκαλούνται από ιούς του αναπνευστικού ενόψει της χειμερινής μολυσματικής περιόδου, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν πολλαπλά εμβόλια.

«Στόχος μας είναι να μπορούμε να έχουμε μια ετήσια δόση ώστε να μην έχουμε προβλήματα συμμόρφωσης όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν δύο έως τρεις δόσεις τον χειμώνα», είπε ο Μπανσέλ, προσθέτοντας πως «το καλύτερο σενάριο θα ήταν το φθινόπωρο του 2023».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο ίδιος είχε πει στους ερευνητές ότι η Moderna ανέπτυσσε ενισχυτικό εμβόλιο που θα συνδυάζει το εμβόλιο mRNA για τον COVID-19, με ένα νέο εμβόλιο κατά της γρίπης και πιθανώς με μια δόση για τη θεραπεία του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, αλλιώς γνωστούς ως RSV.

Το νέο εμβόλιο της γρίπης χρησιμοποιεί επίσης την τεχνική mRNA, και βρίσκεται προς το παρόν στη φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών, από την οποία θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Μετά από ενημέρωση τον περασμένο Δεκέμβριο, στην οποία φάνηκε πως τα επίπεδα αντισωμάτων του νέου εμβολίου της γρίπης σε ηλικιωμένους σε μια δοκιμή πρώιμου σταδίου δεν ήταν τόσο ισχυρά όσο αυτά του αντίστοιχου εμβολίου που κυκλοφορεί ήδη από την εταιρεία Sanofi, η Moderna είδε τις μετοχές της να πέφτουν, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν απογοητευμένοι να πουλήσουν.

Στη σημερινή ενημέρωση, ο Μπανσέλ επεσήμανε πως η Moderna σχεδιάζει να παραδώσει 2 έως 3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού φέτος, ενώ το 2021 παρέδωσε συνολικά 807 εκατομμύρια δόσεις. Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος σε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους υγείας σχετικά με τη σύνθεση των δόσεων του εμβολίου Covid-19 που θα χρησιμοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική, Politico

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v