ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια του κορωνοϊού

Η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση όχι όμως άδεια, γι’ αυτό ο ασθενής θα υπογράφει για να τα λάβει.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια του κορωνοϊού

Σε εφαρμογή μπαίνει η διάθεση των αντιικών χαπιών για την Covid-19 με την πλατφόρμα να ανοίγει σήμερα 14 Ιανουαρίου. Τα χάπια θα χορηγούνται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τα μονοκλωνικά και στις ίδιες ομάδες ασθενών, όπως ανέφερε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η πλατφόρμα για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων έχει κλείσει και οι 2.000 δόσεις έχουν δοθεί σε ασθενείς.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε πως τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση όχι όμως άδεια, γι’ αυτό ο ασθενής θα δίνει υπογραφή συγκατάθεσης πριν τα λάβει.

Ο γιατρός θα πρέπει να τα συνταγογραφεί και η έγκριση θα δίνεται από την επιτροπή που έλεγχε και τις αιτήσεις χορήγησης των μονοκλωνικών. Τα αντιικά χάπια θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία στους νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στους εξωτερικούς ασθενείς.

Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα πρέπει να καταχωρούν την 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα την πορεία της νόσου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v