ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια του κορωνοϊού

Η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση όχι όμως άδεια, γι’ αυτό ο ασθενής θα υπογράφει για να τα λάβει.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια του κορωνοϊού

Σε εφαρμογή μπαίνει η διάθεση των αντιικών χαπιών για την Covid-19 με την πλατφόρμα να ανοίγει σήμερα 14 Ιανουαρίου. Τα χάπια θα χορηγούνται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τα μονοκλωνικά και στις ίδιες ομάδες ασθενών, όπως ανέφερε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η πλατφόρμα για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων έχει κλείσει και οι 2.000 δόσεις έχουν δοθεί σε ασθενείς.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε πως τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση όχι όμως άδεια, γι’ αυτό ο ασθενής θα δίνει υπογραφή συγκατάθεσης πριν τα λάβει.

Ο γιατρός θα πρέπει να τα συνταγογραφεί και η έγκριση θα δίνεται από την επιτροπή που έλεγχε και τις αιτήσεις χορήγησης των μονοκλωνικών. Τα αντιικά χάπια θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία στους νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στους εξωτερικούς ασθενείς.

Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα πρέπει να καταχωρούν την 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα την πορεία της νόσου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο πιο σίγουρος τρόπος να τελειώσεις έναν πόλεμο είναι να ηττηθείς."

Τζωρτζ Όργουελ, Βρετανός συγγραφέας

  • 1885 – Πραγματοποιείται η πρώτη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην Αϊόβα των ΗΠΑ.
    1892 – Γενιέται ο συγγραφέας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν.
    1911 – Πεθαίνει ο Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
    1958 – Καταπέφτει στη Γη μετά την ολοκλήρωση της τροχιάς του το σοβιετικό διαστημόπλοιο Σπούτνικ 1.
    1974 – Ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, αρνείται να παραδώσει υλικό που ζητήθηκε με κλήτευση από την επιτροπή της Γερουσίας για το σκάνδαλο Watergate.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v