ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κατά της Όμικρον ετοιμάζει και η Pfizer

Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο το νέο εμβόλιο της Pfizer, που θα στοχεύει συγκεκριμένα ενάντια στη μετάλλαξη Όμικρον.

Εμβόλιο κατά της Όμικρον ετοιμάζει και η Pfizer

Δεν είναι μόνο η Moderna που ανακοίνωσε χτες ότι ετοιμάζει ειδικό εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Στον χορό των νέων εμβολίων μπαίνει και η Pfizer, η οποία αναπτύσσει ένα υβριδικό εμβόλιο που θα συνδυάζει το αρχικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με ένα σκεύασμα που προστατεύει από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Η Pfizer είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Νοεμβρίου, λίγο μετά την πρώτη ανίχνευση του νέου στελέχους στη Νότια Αφρική, ότι εργαζόταν σε ένα αυτόνομο εμβόλιο, ειδικό για την Όμικρον.

Η εταιρεία θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο να προσεγγίσει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να φέρει στην αγορά το τροποποιημένο εμβόλιο, η παραγωγή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άλμπερτ Μπουρλά.

Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων με έδρα τη Νέα Υόρκη και η γερμανική BioNTech με την οποία συνεργάζεται δοκιμάζουν επίσης εκδοχές υψηλότερης δόσης του εμβολίου τους και αξιολογούν διαφορετικά δοσολογικά προγράμματα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τέλος, ο κ. Μπουρλά επισήμανε ότι πρόοδος σημειώνεται και με την πρόσβαση στο χάπι που ανέπτυξε η Pfizer κατά της Covid-19, Paxlovid. «Σε μερικές εβδομάδες, θα το έχουμε παντού» δήλωσε, αναφερόμενος στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από το euro2day.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v