ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Σε πόση ώρα μπορεί κάποιος να μεταδώσει τον κορωνοϊό ανάλογα με τη μάσκα

Πόσο προστατεύουν τα είδη μάσκας που κυκλοφορούν και πόσος χρόνος χρειάζεται για να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό ανάλογα με τη μάσκα που φορούν δύο άτομα που έρχονται σε επαφή;

Σε πόση ώρα μπορεί κάποιος να μεταδώσει τον κορωνοϊό ανάλογα με τη μάσκα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal σε άρθρο σχετικό με την αποτελεσματικότητα των μασκών, οι υφασμάτινες μάσκες μονής ύφανσης, τις οποίες πολλοί χρησιμοποιούν για άνεση, μπορούν να μπλοκάρουν τα μεγάλα σταγονίδια που περιέχουν τον ιό. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές με αερολύματα (aerosol) ή μικρότερα σωματίδια που περιέχουν τον ιό.

Οι μάσκες KN95 έχουν στρώση φίλτρου από πολυπροπυλένιο, δηλαδή ένας τύπος πλαστικού, καταφέρνουν να «παγιδεύσουν» μικρά σωματίδια. Η επιπλέον επίστρωση δίνει υψηλό βαθμό προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, συγκριτικά με τις υφασμάτινες και τις χειρουργικές μάσκες.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον στην Ελλάδα, συστήνεται η χρήση μάσκας ΚΝ95 σε ΜΜΜ και σε σούπερ μάρκετ. Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα του CDC, αν κανείς από τους δύο δεν φορά μάσκα τότε η μετάδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 15 λεπτά. Αν ο ένας φορά υφασμάτινη και ο δεύτερος καμία μάσκα, τότε η μετάδοση γίνεται σε 20 λεπτά. Στην περίπτωση που και οι δύο φορούν χειρουργικές μάσκες τότε χρειάζεται μία ώρα. Αν, ωστόσο, και οι δυο φορούν KN95 μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 25 ώρες ώστε να κολλήσει ο ένας από τον άλλον.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v