Η Όμικρον προκαλεί και εξανθήματα στο δέρμα

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία εξαπλώνεται τάχιστα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.
Η Όμικρον προκαλεί και εξανθήματα στο δέρμα
Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον διαφέρουν από τα συνήθη σημάδια του κορωνοϊού, που περιλαμβάνουν συνεχή βήχα, πυρετό και απώλεια/αλλαγή της μυρωδιάς και της γεύσης σας.

Ένα συγκεκριμένο σημάδι στο δέρμα θα μπορούσε να σηματοδοτεί το στέλεχος της παραλλαγής κορωνοϊού, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα το οποίο ανέφεραν πολλοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην Όμικρον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του ZOE COVID Study app, στους ασθενείς εμφανίστηκαν δύο τύποι εξανθήματος στο δέρμα.

Το πρώτο είναι ένα εξάνθημα με μορφή κυψέλης που εμφανίζεται ξαφνικά με τη μορφή ανυψωμένων εξογκωμάτων στο δέρμα. Αυτού του είδους τα εξανθήματα προκαλούν έντονη φαγούρα και συχνά ξεκινούν με έντονο κνησμό στις παλάμες ή τα πέλματα.

Το δεύτερο εξάνθημα εμφανίζεται ως εξόγκωμα στις αποχρώσεις του μωβ και του κόκκινου στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση τα εξανθήματα αυτά συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και εμφανίζονται συχνότερα σε νεότερα άτομα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με την covid-19.

Με πληροφορίες από Mirror
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v