Ιαπωνία: Έφτιαξαν μάσκες από κύτταρα στρουθοκάμηλου που φωσφορίζουν όταν ανιχνεύουν κορωνοϊό

Απρόσμενη έρευνα από ιάπωνες επιστήμονες που βρήκαν τρόπο να διαγνώσκουν τον κορωνοϊό με αντισώματα στρουθοκάμηλου.
Ιαπωνία: Έφτιαξαν μάσκες από κύτταρα στρουθοκάμηλου που φωσφορίζουν όταν ανιχνεύουν κορωνοϊό
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κιότο με επικεφαλής τον Γιασουχίρο Τσουκαμότο ανακάλυψε ένα χαμηλού κόστους διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 στο σπίτι, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που οι ίδιοι εξέδωσαν.

Εν αρχή, οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα φίλτρο μάσκας επικαλυμμένο με αντισώματα στρουθοκαμήλου τα οποία στοχεύουν τον νέο κορωνοϊό. Οι ερευνητές στηρίχθηκαν σε προηγούμενη έρευνα που δείχνει ότι ο οργανισμός των μεγαλόσωμων πτηνών έχει ισχυρή ανοσιακή απόκριση απέναντι στην ασθένεια.

Οι συμμετέχοντες φόρεσαν τις μάσκες και έπειτα από οκτώ ώρες τα φίλτρα απομακρύνθηκαν και ψεκάστηκαν με χημική ουσία που φωσφορίζει υπό υπεριώδη ακτινοβολία αν ανιχνευθεί η παρουσία του νέου κορωνοϊού. Τα φίλτρα των μασκών που φόρεσαν οι νοσούντες, φωσφόριζαν στην περιοχή της μύτης και του στόματος.

Η επιστημονική ομάδα ελπίζει να εξελίξει περαιτέρω τις μάσκες αυτές ώστε να φωσφορίζουν αυτόματα, χωρίς ειδική ακτινοβολία, όταν ανιχνεύεται ο νέος κορωνοϊός.

Ο Τσουκαμότο, καθηγητής κτηνιατρικής και πρόεδρος του Πανεπιστημίου, μελετά στρουθοκαμήλους εδώ και χρόνια, αναζητώντας τρόπους προσαρμογής της ισχυρής ανοσίας τους για την καταπολέμηση της γρίπης των πτηνών, αλλεργιών και άλλων ασθενειών.

Ο Τσουκαμότο δήλωσε στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ότι βρήκε πως ο ίδιος είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό όταν φόρεσε μια από τις ειδικές μάσκες καθώς φωσφόριζε όταν την ήλεγξε. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε από διαγνωστικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη στη συνέχεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Kyodo
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v