Τα πρώτα σημάδια πως τα εμβόλια καλύπτουν την Όμικρον

Αισιόδοξα είναι τα νέα που μας έρχονται από το Ισραήλ, καθώς το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται μέχρι στιγμής να προστατεύει από την μετάλλαξη Όμικρον.
Τα πρώτα σημάδια πως τα εμβόλια καλύπτουν την Όμικρον
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν κάνει ενισχυτική δόση προστατεύονται και από την παραλλαγή Ομικρον, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ Nitzan Horowitz, μετά τον εντοπισμό ακόμη δύο κρουσμάτων στη χώρα, που ανέβασαν το σύνολο σε τέσσερα.

«Τις επόμενες ημέρες, θα έχουμε πιο ακριβείς πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Όμικρον, αλλά υπάρχει ήδη περιθώριο αισιοδοξίας και υπάρχουν αρχικές ενδείξεις ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει την ενισχυτική δόση είναι επίσης προστατευμένοι από αυτή τη μετάλλαξη», είπε ο υπουργός.

«Το εμβόλιο είναι πραγματικά κρίσιμο αυτή τη στιγμή. Όποιος εκτεθεί στη μετάλλαξη χωρίς να έχει εμβολιαστεί, θα θέσει τον εαυτό του σε περιττό κίνδυνο» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, ρεπορτάζ του ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού Channel 12 ανέφερε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης Όμικρον από ό,τι έναντι της Δέλτα, 90% σε αντίθεση με 95%, ενώ είναι εξίσου αποτελεσματικό, περίπου 93%, στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων σε αυτούς που έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ικανότητα της μετάλλαξης να μολύνει είναι υψηλότερη από τη Δέλτα, αλλά όχι όσο φοβόμασταν -περίπου 1,3 φορές υψηλότερη.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν 2,4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο Euro2day 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v