Θεμιστοκλέους: Από 20 Δεκεμβρίου και μετά το εμβόλιο για παιδιά 5 έως 11

Τι ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Θεμιστοκλέους: Από 20 Δεκεμβρίου και μετά το εμβόλιο για παιδιά 5 έως 11
Η δόση 10 milligram του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών δεν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους επικαλούμενος την επικοινωνία του με την φαρμακευτική εταιρεία. 

Το νωρίτερο από τις 20 Δεκεμβρίου και έπειτα, θα γίνει η πρώτη παραλαβή του εμβολίου διευκρίνισε.  

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως το 79,2% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.  

Το 40% των δικαιούχων αναμνηστικής δόσης έχουν εμβολιαστεί, ενώ το 25,4% έχουν προγραμματίσει την τρίτη δόση. Επομένως, συνολικά το 65% των δικαιούχων της τρίτης δόσης έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. 

Άλλωστε, περισσότερα από 100.000 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. «Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πρόσθεσε πως τον Δεκέμβριο οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά. 

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 104 νεκρούς του κορωνοϊού, 6.677 νέα κρούσματα και 657 διασωληνωμένους. 




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v