Παυλάκης: Δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμούς η μετάλλαξη Δέλτα

Το να τη λέμε «πανδημία των ανεμβολίαστων» μόνο ζημιά κάνει, λέει ο καθηγητής εξηγώντας πώς θα ανακοπεί το τέταρτο κύμα.
Παυλάκης: Δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμούς η μετάλλαξη Δέλτα
Ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη μετάλλαξη Δέλτα, προειδοποιώντας ότι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων είναι δυστυχώς πιθανό η χώρα μας να έρθει αντιμέτωπη και με ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα πρέπει να είναι δραστικά αν θέλουμε να αναχαιτίσουμε το τέταρτο κύμα που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλη την Ευρώπη: Να κλείσουν τα μπαρ, είπε συγκεκριμένα, να σταματήσουν οι συναντήσεις και να μη γίνουν ρεβεγιόν σε σπίτια εκτός αν είναι όλοι εμβολιασμένοι και έχουν κάνει τεστ την ίδια μέρα.

Οι εμβολιασμοί από μόνοι τους, τόνισε, δεν αρκούν για να ανασχέσουν το πανδημικό κύμα. Αν αφήσουμε τον ιό να αλωνίζει, θα έρθει τσουνάμι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, και στην Ελλάδα θα έχουμε 100 θανάτους την ημέρα. «Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων, θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», εξήγησε.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως το κύμα αυτό συντηρείται από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Δέλτρα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό».

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι των ανεμβολίαστων, αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», σημείωσε επίσης, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη, μια χώρα με εμβολιασμένο το 93% του πληθυσμού της.

Εξήγησε ότι λόγω του αυξημένου ποσοστού των εμβολιασμένων, η Σιγκαπούρη προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για πρώτη φορά, και αντιμετωπίζει τώρα «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με αυτό της Ελλάδας. Το αβαντάζ της, είπε, είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v