Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι θεραπείες με μονοκλωνικά

Από αύριο Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε νοσοκομεία της χώρας. Σε ποιους θα απευθύνονται.
Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι θεραπείες με μονοκλωνικά
Από το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στα ελληνικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Η Ελλάδα έχει λάβει 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr και του protothema.gr θα πάνε σε πρώτη φάση στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Σωτηρία», Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, «Ευαγγελισμός», «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου στην Πάτρα, ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κ.α.

Στη συνέχεια, θα είναι διαθέσιμα σε κάθε νοσοκομειακή δομή που προκύπτει ανάγκη και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τους γιατρούς.

Ο καθηγητής φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τη δυσκολία που υπάρχει παγκοσμίως με τα μονοκλωνικά αντισώματα, καθώς ενώ πρέπει να χορηγηθούν στον ασθενή 2 με 3 ημέρες μετά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, η έγχυση γίνεται στα νοσοκομεία και διαρκεί μία με μιάμιση ώρα περίπου.

Ο κ. Μανωλόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι οι δόσεις είναι πολύ λίγες και δεν φτάνουν για όλους, οπότε η επιλογή των ατόμων που θα λάβουν τα αντισώματα θα έχει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και θα αφορά άτομα ανοσοκατεσταλμένα, μεγάλης ηλικίας άτομα με συνοδές παθήσεις.

Όσον αφορά τα αντισώματα που μπαίνουν στη μάχη, αυτά είναι τα Ronapreve (casirivimab/imdevi mab) και Regkirona (regdanvimab).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v