ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Σε 10ήμερη καραντίνα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από Ελλάδα προς Βουλγαρία!

Σε αυστηροποίηση των μέτρων για έλληνες που ταξιδεύουν στη Βουλγαρία προχώρησαν οι Αρχές της γειτονικής χώρας για όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Κορωνοϊός: Σε 10ήμερη καραντίνα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από Ελλάδα προς Βουλγαρία!

Σε αυστηροποίηση των μέτρων για έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν στη Βουλγαρία προχώρησαν οι Αρχές της γειτονικής χώρας. Όσοι δεν έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα έχουν τη δυνατότητα μεν να εισέρχονται με αρνητικό μοριακό τεστ αλλά θα υποβάλλονται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού για10 (ολογράφως: δέκα) ημέρες.

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν οι βουλγαρικές Αρχές αυστηροποιώντας τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού για όσους εισέρχονται στο έδαφός τους από την ελληνική επικράτεια, μέσω των συνοριακών σταθμών των δύο χωρών.

Όπως γνωστοποιήθηκε από αστυνομικές πηγές, στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών, «κατατάσσοντας την Ελλάδα στην "κόκκινη" ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη, το βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας, με απόφαση που έλαβε στις 19 Νοεμβρίου, έθεσε σε εφαρμογή από σήμερα τα ξημερώματα νέα μέτρα».

Κατά τις ίδιες πηγές, σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα μέτρα, όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορούν μεν να ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα με επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) εντός 72 ωρών, αλλά θα τίθενται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για δέκα ημέρες. Πρακτικά, η διέλευση στη Βουλγαρία από την Ελλάδα διεξάγεται με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον με προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται, κατά τις ίδιες πηγές, οδηγοί και συνοδηγοί λεωφορείων διεθνών μεταφορών, οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών, εργαζόμενοι στην παραμεθόριο, μέλη πληρωμάτων πλοίων και αεροσκαφών, μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούν ταξίδια από και προς την Βουλγαρία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όπως επίσης παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ την ώρα που στη Βουλγαρία υπάρχει έξαρση κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενώ η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία ελλήνων οδηγών που για λόγους επιχειρηματικούς και εμπορικούς πραγματοποιούν συχνά ταξίδια προς τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με υπαλλήλους στο τελωνείο Προμαχώνα, από τα ξημερώματα, τουλάχιστον δέκα οδηγοί επέστρεψαν στο ελληνικό έδαφος ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v