Νέα επιτροπή λοιμοξιωλόγων με Τσιόδρα επικεφαλής

Μία νέα επιτροπή για τη δημόσια Υγεία, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) συστάθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.
Νέα επιτροπή λοιμοξιωλόγων με Τσιόδρα επικεφαλής
Ο ρόλος του προέδρου της νέας επιτροπής ανατέθηκε στον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και αντιπρόεδρος ορίστηκε, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Η νέα επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα ως προς το υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας αλλά και της πανδημίας.

Η Επιτροπή θα επεξεργάζεται τους επιδημιολογικούς δείκτες και τις επιστημονικές μελέτες για τον κορωνοϊό, αλλά και θα ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και των νέων θεραπειών για τον Covid-19.

Η διευρυμένη επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων και φορέων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, νομικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α. Θα έχει τετραετή θητεία και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Επισημαίνεται, δε, ότι η νέα επιτροπή δεν καταργεί την ήδη υπάρχουσα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Εκτός του Σωτήρη Τσιόδρα, στην επιτροπή συμμετέχουν 22 ακόμα άτομα (και επιπλέον αναπληρωματικά μέλη), μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Θεωδωρίδου και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v