Κορωνοϊός: Από σήμερα ανοιχτή η πλατφόρμα για την 3η δόση

Τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να προγραμματίσουν από σήμερα όλοι οι ενήλικες που έχουν συμπληρώσει πεντέμιση μήνες από την δεύτερη.
Κορωνοϊός: Από σήμερα ανοιχτή η πλατφόρμα για την 3η δόση
Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να σαρώνει την Ευρώπη, και την Ελλάδα να κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της πρώτης χώρας σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους σε όλη την Δυτική Ευρώπη, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες.

Μοναδική προϋπόθεση για να προγραμματίσει κανείς το ραντεβού για την λεγόμενη αναμνηστική δόση είναι να έχουν περάσει πεντέμιση μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού –είτε από τη μία δόση της Johnson & Johnson, είτε από τη δεύτερη δόση των υπόλοιπων εμβολίων.

Η τρίτη δόση γίνεται μόνο με εμβόλια mRNA, είτε της Pfizer είτε της Moderna. Οι ανοσοκατεσταλμένοι μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση νωρίτερα, ακόμα και ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών, το πιστοποιητικό του εμβολιασμού παύει να ισχύει επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο Πρωθυπουργός, όσοι είναι άνω των 60 ετών και δεν κάνουν τρίτη δόση, δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους (εστίαση, σινεμά, θέατρα κλπ) μετά τις 13 Δεκεμβρίου.

Η πλατφόρμα για το ραντεβού και της τρίτης δόσης είναι η γνωστή, emvolio.gov.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v