ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πόσοι εμβολιασμένοι πεθαίνουν στην Ελλάδα; Ερωτηματικά από τη στάση του ΕΟΔΥ

Ασυμφωνία παρατηρείται ανάμεσα στα πραγματικά ποσοστά εμβολιασμένων που πεθαίνουν από Covid και αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Iatronet.

Πόσοι εμβολιασμένοι πεθαίνουν στην Ελλάδα; Ερωτηματικά από τη στάση του ΕΟΔΥ

Προβληματισμό για την αξιοπιστία των στοιχείων της πανδημίας, προκαλούν "κρυφά" δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τους θανάτους εμβολιασθέντων.

Τα ποσοστά που δημοσιοποιούνται από τον ΕΟΔΥ είναι πολύ κάτω του 10%, ενώ από το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο το ποσοστό που προκύπτει είναι πάνω από 15%.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από δημοσίευμα της Huffpost, στο οποίο ο συντάκτης του κειμένου, επικαλούμενος στοιχεία του ΕΟΔΥ, επισημαίνει πως οι θάνατοι πλήρως εμβολιασθέντων έως και τις 7 Νοεμβρίου ανέρχονται σε 1.601 και δεν ξεπερνούν το 10% των συνολικών απωλειών.Παραθέτοντας τον παραπάνω πίνακα, σχολιάζει πως "...με δεδομένο ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στην χώρα μας αγγίζει (11 Νοεμβρίου 2021) τις 16.500, ο παραπάνω πίνακας επιβεβαιώνει καταρχήν ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό (1.601) κινείται κάτω από 10%"...

Τα στοιχεία του συγκεκριμένου πίνακα, ωστόσο, έχουν και άλλη ανάγνωση: Από τον Φεβρουάριο - όταν άρχισαν να αυξάνονται αισθητά οι εμβολιασμοί στη χώρα μας - μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ασθενών με CoViD δεν είναι 16.500, αλλά 10.499, άρα το ποσοστό των θανάτων μεταξύ εμβολιασθέντων ξεπερνά το 15%.

Σε κάθε περίπτωση, οι θάνατοι μεταξύ των ανεμβολίαστων είναι συντριπτικά περισσότεροι, αλλά τίθενται δύο θεμελιώδη ερωτήματα:

- Προέρχονται όντως από τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία του πίνακα;
- Εάν ναι, γιατί καταγράφεται τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά των βαρέως πασχόντων εμβολιασμένων που ανακοινώνονται επίσημα;

Σε σχέση με το πρώτο ερώτημα, η δημοσιογραφική ομάδα του Iatronet.gr έστειλε σχετικό e-mail στον ΕΟΔΥ και έλαβε την εξής απάντηση:

«Σε συνέχεια του e-mail σας και των ερωτημάτων πού απευθύνετε στον ΕΟΔΥ, σας ενημερώνω ότι: Στοιχεία τέτοιου είδους υπάρχουν στον ΕΟΔΥ, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά, ώστε να αποτελούν επίσημη πηγή πληροφόρησης».

Από την απάντηση προκύπτει σαφώς πως τα στοιχεία υπάρχουν, άσχετα εάν δεν δημοσιοποιούνται μέσω του επιδημιολογικού δελτίου. Είναι εύκολα αντιληπτό πως τα δεδομένα του παραπάνω πίνακα ισχύουν, καθώς ο ΕΟΔΥ δεν τα διαψεύδει.

Και το δεύτερο ερώτημα

Εφόσον τα παραπάνω στοιχεία ισχύουν, δεν θα έπρεπε τα ποσοστά των διασωληνωμένων που έχουν εμβολιαστεί να αντιστοιχούν κι αυτά με την σειρά τους σε ένα ποσοστό 15% (δεδομένου ότι όσοι πεθαίνουν από Covid πρώτα διασωληνώνονται στις ΜΕΘ);

Αν είναι έτσι, γιατί στο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ ανακοινώνονταν καθημερινά και επί μήνες ποσοστά διασωληνωμένων με πλήρη εμβολιασμό πολύ κάτω του 15%; Είναι ενδεικτικό πως στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, το ποσοστό ήταν μόλις 7,27% και παρέμεινε κοντά στο 10% μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι με πλήρη εμβολιασμό έφτασαν στο 15% στο τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή επτά μόλις μέρες πριν από την έκδοση των στοιχείων του παραπάνω πίνακα.

Κάθε προσπάθεια ερμηνείας οδηγεί σε νέα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Να δημοσιοποιηθούν τα διαθέσιμα στοιχεία για τους θανάτους μεταξύ των εμβολιασθέντων, ώστε να υπάρξει διαφάνεια στην αποτύπωση της πανδημίας. Συμπεριφορές απόκρυψης και διαρροών, τις οποίες συνηθίζει ο ΕΟΔΥ, έχουν απόλυτα αρνητικό αποτέλεσμα στην κοινή γνώμη, που διχάζεται για το εάν πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι.

Εκτός και εάν το διακύβευμα δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά η επικοινωνιακή ανάδειξη προσώπων. Όπερ έδει δείξαι...

Πηγή: Iatronet.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v