ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Σούπερ αντίσωμα εξουδετερώνει όλους τους κορωνοϊούς

Αντίσωμα που προστατεύει τόσο ενάντια στον SARS που εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όσο και στον σημερινό κορωνοϊό, εντόπισαν ερευνητές.

Σούπερ αντίσωμα εξουδετερώνει όλους τους κορωνοϊούς

Ένα συγκεκριμένο αντίσωμα που εντοπίστηκε στο αίμα ανθρώπου που μολύνθηκε με τον ιό SARS στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και σε ασθενή με Covid-19 εμφανίζεται να είναι αποτελεσματικό έναντι σειράς κορωνοϊών και μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν μελλοντικές μεταλλάξεις, υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων από τα πανεπιστήμια Duke και North Carolina.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο «Science Translational Medicine» την περασμένη εβδομάδα. «Αυτό το αντίσωμα έχει την προοπτική να είναι θεραπευτικό στην παρούσα πανδημία», δηλώνει ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τα ανθρώπινα εμβόλια στο Duke, Dr. Barton Haynes. «Μπορεί επίσης να είναι διαθέσιμο για μελλοντικές εξάρσεις, αν και όταν άλλοι κορωνοϊοί περάσουν από τα ζώα στους ανθρώπους.

Το 2003, μια ασθένεια που προκλήθηκε από ένα στέλεχος κορωνοϊού και έγινε γνωστή ως SARS, επεκτάθηκε στην Κίνα και άλλες τέσσερις χώρες. Πολλοί προειδοποιούσαν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια πανδημία που θα γονάτιζε τον πλανήτη. Τότε, όμως, η ασθένεια εν πολλοίς περιορίστηκε και μόνο μερικές εκατοντάδες άνθρωποι μολύνθηκαν.

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, το σενάριο αποκάλυψης που η ανθρωπότητα φοβήθηκε τότε για την SARS έγινε πραγματικότητα, με μια νέα πανδημία κορωνοϊού.

Οι ερευνητές εντόπισαν 1.700 αντισώματα στο αίμα των ασθενών. Από αυτά περίπου 50 ήταν αποτελεσματικά τόσο έναντι του ιού SARS-CoV-1 όσο και του SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο Euro2day.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v