Πνίγονται οι ΜΕΘ, ουρές αναμονής για διασωλήνωση

Στα άκρα βρίσκονται οι ΜΕΘ σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους ειδικούς να ανησυχούν έντονα για το τι μέλλει γενέσθαι.
Πνίγονται οι ΜΕΘ, ουρές αναμονής για διασωλήνωση
Δεν πάνε καλά τα πράγματα όσον αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, τουλάχιστον όσον αφορά τα στοιχεία που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

«Βαδίζουμε σε ανοσία αγέλης δια της νόσησης, αλλά θα έχουμε τραγικές απώλειες, κι αυτό θα μπορούσε να αποτραπεί με εμβολιασμό», τόνισε στην ΕΡΤ ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής.

Ο κ. Μπαλαξής ανέφερε ότι 76 θάνατοι ανακοινώθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου μεταξύ αυτών 70 ανεμβολίαστοι, ενώ οι απώλειες στις Σέρρες από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 460.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΜΕΘ του ΓΝ Σερρών δεν διαθέτει καμία κλίνη ελεύθερη καθώς και οι 10 είναι γεμάτες και επιπλέον δύο περιστατικά είναι σε αναμονή για διασωλήνωση.

Την ίδια στιγμή, κινητοποίηση προκαλεί στο υπουργείο η έξαρση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία είναι οριακή. Στις τρεις περιοχές που τα κρούσματα είναι πολλά, δηλαδή στη Δυτική Μακεδονία και μέρος της Θεσσαλονίκης, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι στο σύνολο 92 και 93% από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι. Με high flow σε κοινούς θαλάμους είναι 30 και από αυτούς το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε κοινούς θαλάμους νοσηλεύονται 432 ασθενείς και από αυτούς το 77% είναι ανεμβολίαστοι.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (4η ΥΠΕ), νοσηλεύονται 67, εκ των οποίων το 91% είναι ανεμβολίαστοι (61 ανεμβολίαστοι και 6 εμβολιασμένοι). Το 84% των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες, αλλά με υψηλή ροή οξυγόνου, είναι ανεμβολίαστοι (45 ασθενείς σε high flow). Στις κοινές κλίνες, το 73% είναι ανεμβολίαστοι.

Στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Θεσσαλία), παρατηρείται ένταση των νοσηλειών στη Λάρισα, όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 47 ανεμβολίαστοι και 13 εμβολιασμένοι, δηλαδή 78% είναι ανεμβολίαστοι. Σε κοινούς θαλάμους, αλλά σε high flow, νοσηλεύονται 23 ασθενείς και είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Στο σύνολο των νοσηλευόμενων, οι 320 είναι ανεμβολίαστοι και οι 141 εμβολιασμένοι (69,41% ανεμβολίαστοι).

Με πληροφορίες από Εuro2day
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v