Χωρίς ράπιντ μόνο σε σούπερμαρκετ και φαρμακεία οι ανεμβολίαστοι

Μόνο σε καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης θα μπορούν να πηγαίνουν χωρίς οι ανεμβολίαστοι. Υποχρεωτικά τα δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Χωρίς ράπιντ μόνο σε σούπερμαρκετ και φαρμακεία οι ανεμβολίαστοι
Η ιλιγγιώδης αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν αφήνει περιθώρια και επιβάλλει τη λήψη ισχυρότερων μέτρων για να ανακοπεί η μετάδοση του ιού Covid 19. Αυτά τα νέα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και έχουν στόχο να περιορίσουν τον καλπασμό του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δήλωσε δε έτοιμος να προχωρήσει και στο μέτρο της υποχρεωτικής παρουσίας γιατρών στο ΕΣΥ. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα αρθεί η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Βασική στρατηγική της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα πάμε σε έντονα περιοριστικά μέτρα, όπως πριν το εμβόλιο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεχής ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού με επιστολές και SMS. Παράλληλα, όμως, είπε ότι πρέπει να υπάρξουν νέοι περιορισμοί για όσους δεν εμβολιάζονται. Έτσι από το Σάββατο:

-Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με δυο εργαστηριακά τεστ (αφορά και χώρους λατρείας).

-Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες (κομμωτήρια κ.τλ.) θα γίνεται με εργαστηριακό τεστ. Το μέτρο δεν αφορά καταστήματα που πωλούν ήδη πρώτης ανάγκης (αγορές τροφίμων, φαρμακεία, άσκηση θρησκευτικού δικαιώματος κ.τλ.)

-Αναβαθμίζονται οι ποινές για καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ ενώ επιβάλλεται λουκέτο για 10 ημέρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v