Αρχές του 2022 έρχονται στην Ελλάδα τα φάρμακα για τον κορωνοΐό

Τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς περιμένουμε τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Αρχές του 2022 έρχονται στην Ελλάδα τα φάρμακα για τον κορωνοΐό
Τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα στις αρχές της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι, παρά την έλευση των φαρμάκων, ο στόχος παραμένει το να μη χρειαστεί κανείς νοσηλεία λόγω κορωνοϊού.

«Πέρυσι δεν υπήρχε το εμβόλιο και είχε γίνει επιλογή το ΕΣΥ να είναι μονοθεματικό. Πλέον έχουμε μοιράσει τις κλίνες, 50% για covid και 50% για non covid. Από τότε που ο καθένας μπορεί να εμβολιαστεί δεν έχουμε επιλογή να κάνουμε το ΕΣΥ μονοθεματικό. Δικαίωμα στο ΕΣΥ έχουν για να εγχειριστούν και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν άλλες νόσους. Θωρακίζουμε το σύστημα υγείας, αλλά δεν πρόκειται άνθρωποι που νοσούν από άλλες αιτίες να μην έχουν πρόσβαση στο σύστημα για να υπάρξουν κενές κλίνες ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού, ο υπουργός επισήμανε πως για να μιλάμε για ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού θα έπρεπε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να φτάσει το 70% και του ενήλικου πληθυσμού το 80%. Το μόνο αξιόπιστο όπλο που έχουμε, είπε, είναι ο εμβολιασμός, ενώ τόνισε πως έχουν υπάρξει κυρώσεις εναντίον του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα στις θέσεις των αναισθησιολόγων, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να τις καλύψουν, ενώ έρχονται και περίπου 6.000 νέες προσλήψεις γιατρών.

Τέλος, ερωτηθείς για τις παρελάσεις, ο υπουργός απάντησε πως δεν θα υπάρξει περιορισμός, και ότι στόχος είναι η επιστροφή στην ομαλή δραστηριότητα. «Δεν υπάρχει το πρότυπο των κόκκινων περιοχών και υπάρχει ανακούφιση στα μέτρα εκεί που είναι αμιγώς χώροι για τους εμβολιασμένους. Υπάρχει το εμβόλιο και η κοινωνία δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω και να μη λειτουργεί, επομένως δε θα υπάρξει περιορισμός στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, άρα μπορούν να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές», σημείωσε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v