ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Σταματά η χρήση του Moderna στους νέους σε Σουηδία και Δανία

Oι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, λόγω των σπάνιων παρενεργειών.

Σταματά η χρήση του Moderna στους νέους σε Σουηδία και Δανία

Η Σουηδία σταματά τη χρήση του εμβολίου της Moderna σε όσους γεννήθηκαν μετά το 1991, καθώς υπήρξαν αναφορές για πιθανές σπάνιες παρενέργειες, όπως μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με το Reuters, «ο σουηδικός οργανισμός δημόσιας υγείας αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου Spikevax της Moderna, για όλους όσοι γεννήθηκαν μετά το 1991, για προληπτικούς λόγους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Η αιτία είναι ενδείξεις αυξημένου κινδύνου παρενεργειών, όπως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα. Ωστόσο, ο κίνδυνος να υπάρξουν επιπτώσεις είναι πολύ μικρός», ανέφερε.

Από την πλευρά της η Δανία, παρότι χρησιμοποιεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ως κύρια επιλογή για άτομα ηλικίας 12-17 ετών, αποφάσισε να διακόψει τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna σε άτομα κάτω των 18 ετών για «προληπτικούς λόγους».

Το εμβόλιο των BioNtech/Pfizer εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για παιδιά άνω των 12 τον Μάιο του ’21, ενώ το Spikevax της Moderna εγκρίθηκε για νέους μεταξύ 12 και 17 ετών μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2