ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ένα στα 10 παιδιά είχε συμπτώματα πολύ μετά την ανάρρωση από Covid

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ διαπίστωσε ότι τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιμένουν σε ένα στα δέκα παιδιά πολύ μετά την ανάρρωσή τους.

Ένα στα 10 παιδιά είχε συμπτώματα πολύ μετά την ανάρρωση από Covid

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ διαπιστώθηκε ότι περίπου ένα στα δέκα παιδιά είχε συμπτώματα που επέμεναν για καιρό μετά την ανάρρωση από Covid-19. Ωστόσο, τα συμπτώματα μειώνονταν όσο περνούσαν οι μήνες.

Οι σοβαρές επιπλοκές από κορωνοϊό είναι σίγουρα πιο συνηθισμένες στους ενήλικες, υπάρχει όμως σοβαρή έλλειψη δεδομένων σχετικά με τις επιπτώσεις του στα παιδιά, τα οποία εμφανίζουν λιγότερο σοβαρές επιπλοκές.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ πραγματοποίησε τηλεφωνική έρευνα σε 13.834 γονείς παιδιών ηλικίας 3-18 ετών, τα οποία είχαν αναρρώσει από την Covid-19, ζητώντας τους να αναφέρουν αν είχαν ακόμη συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, λήθαργο ή απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Διαπιστώθηκε ότι το 11,2% των παιδιών είχε κάποια συμπτώματα και μετά την ανάρρωση. Το ποσοστό αυτό μειωνόταν στο 1,8 έως 4,6% έξι μήνες μετά τη νόσηση, με τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά να παρουσιάζουν περισσότερα συμπτώματα.

Στην έκθεσή του το υπουργείο δεν κάνει καμία αναφορά στα εμβόλια και τις επιπτώσεις τους. Η έρευνα διενεργήθηκε περίπου την περίοδο που ξεκινούσε ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 12-15 ετών. Αρκετούς μήνες νωρίτερα είχαν εμβολιαστεί οι έφηβοι 16-18 ετών.

Μια πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε επίσης ότι ένα στα επτά παιδιά μπορεί να παρουσιάζει συμπτώματα πολλούς μήνες αφότου προσβλήθηκε από την Covid-19.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v