ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πιθανώς ανησυχητική η μετάλλαξη Mu

Συγκρατημένη ανησυχία εκφράζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τη νέα μετάλλαξη που διαδίδεται και στην Ευρώπη.

Πιθανώς ανησυχητική η μετάλλαξη Mu

Ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση» ταξινόμησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την παραλλαγή Mu του κορωνοϊού στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή να δηλώνει πως δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα που να δείχνουν ότι η Mu μπορεί να ξεπεράσει τη μετάλλαξη Δέλτα ως κυρίαρχο στέλεχος. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η νέα παραλλαγή, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο είναι «ενδεχομένως ανησυχητική».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επικεντρώνεται κυρίως στην παραλλαγή Δέλτα, αλλά «παρακολουθεί επίσης και άλλες παραλλαγές που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν, όπως η Λάμδα (που ταυτοποιήθηκε στο Περού) και πιο πρόσφατα η Mu», διευκρίνισε ο Μάρκο Καβαλέρι, υπεύθυνος της στρατηγικής για τα εμβόλια του οργανισμού.

Η παραλλαγή Mu «μπορεί να είναι ενδεχομένως πιο ανησυχητική επειδή θα μπορούσε να δείχνει έναν ενδεχόμενο κίνδυνο ανοσοποιητικής διαφυγής (αντίστασης στα εμβόλια)», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο EMA θα συζητήσει με τους κατασκευαστές την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της παραλλαγής Mu. «Όμως δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν πως η παραλλαγή Mu διαδίδεται τόσο όσο η Δέλτα ή πως υπάρχουν πιθανότητες να ξεπεράσει την παραλλαγή Δέλτα ως κυρίαρχο στέλεχος», υπογράμμισε.

Προς το παρόν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί πως τέσσερις παραλλαγές είναι ανησυχητικές εκ των οποίων η παραλλαγή Άλφα, που είναι παρούσα σε 193 χώρες, και η Δέλτα, σε 170 χώρες, ενώ άλλες πέντε παραλλαγές είναι υπό παρακολούθηση (περιλαμβανομένης της Mu).

O παγκόσμιος επιπολασμός της παραλλαγής Mu ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου μικρότερος του 0,1%, αλλά στην Κολομβία (39%) και στον Ισημερινό (13%) αυξάνεται διαρκώς, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v